Antena 3 CNN Be EU Comisarul european Thierry Breton vine în România, îngrijorat de rata scăzută de vaccinare

Comisarul european Thierry Breton vine în România, îngrijorat de rata scăzută de vaccinare

Thierry Breton, comisarul european responsabil pentru piața internă, va efectua o vizită la București. Aceasta va avea loc joi, 18 noiembrie 2021 și are drept motiv îngrijorarea cu privire la rata scăzută a vaccinării.

Comisarul european Thierry Breton vine în România, îngrijorat de rata scăzută de vaccinare
Sursa foto: Comisia Europeană
de Cerasela Stafie    |    17 Noi 2021   •   23:09

În cadrul vizitei pe care o face în țara noastră, înaltul oficial european se va întâlni cu președintele Klaus Iohannis, cu ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, și cu ministrul interimar al Apărării, Nicolae Ciucă.

Totodată, Thierry Breton va participa la o conferință de presă, alături de Raed Arafat, secretar de stat, și Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare din România, anunță Comisia Europeană, printr-un comunicat.

„Este important pentru mine să vin, personal, la București pentru a discuta cu liderii politici din România în mod special despre situația îngrijorătoare generată de COVID-19. Odată cu venirea iernii, rata scăzută de vaccinare pune sănătatea cetățenilor români -de toate vârstele și categoriile sociale - în pericol,” a declarat comisarul Thierry Breton înainte de vizită.

”Acest risc reprezintă totodată și o barieră în calea redresării depline a României și a Uniunii Europene în ansamblu. Europa a furnizat vaccinuri sigure și eficiente în timp record - România are tot ceea ce este necesar pentru a le folosi, a lupta împotriva reticenței la vaccinare și a opri răspândirea virusului. Trebuie încurajat efortul din partea tuturor părților interesate - Guvern, profesioniști din domeniul sănătății, ONG-uri și cetățeni - aștept cu interes aceste întâlniri productive," a adăugat acesta.

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close