Antena 3 CNN Be EU Comisia Europeană a alocat României 222 de milioane de euro pentru apă potabilă mai bună în Județul Ilfov

Comisia Europeană a alocat României 222 de milioane de euro pentru apă potabilă mai bună în Județul Ilfov

Comisia Europeană a aprobat o investiție majoră de peste 222 de milioane EUR din Fondul de coeziune pentru modernizarea și instalarea infrastructurilor de apă potabilă și de apă uzată în județul Ilfov din România. Investiția va conecta mai multe persoane la rețeaua de canalizare și va asigura o calitate mai bună și mai puține scurgeri de ape reziduale.

Comisia Europeană a alocat României 222 de milioane de euro pentru apă potabilă mai bună în Județul Ilfov
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    15 Ian 2021   •   15:50

Prin această investiție se va furniza apă potabilă care respectă standardele de calitate pentru aproximativ 234 000 de persoane, se arată într-un comunicat transmis vineri de Reprezentanța CE în România.

Ca urmare a acestui proiect, rata de conectare la sistemul de alimentare cu apă va crește de la 57,1 % la 99,6 % în 52 de comunități. În același timp, rețeaua de canalizare va fi extinsă cu 43,29 %, pentru a deservi 100 % din populația zonei.

Comisarul pentru coeziune și reforme, Elisa Ferreira, a declarat: „Această investiție demonstrează angajamentul UE pentru creșterea standardelor de trai ale europenilor. Deși prioritatea noastră este combaterea efectelor pandemiei, suntem angajați în îndeplinirea misiunii Fondului de Coeziune de reducere a disparităților dintre regiuni, astfel încât nimeni să nu fie lăsat în urmă.”

Peste 30 de miliarde de euro de la Uniunea Europeană, alocate pentru redresarea economică a României

Încă de luni Comisia de buget și cea economică și-au dat votul asupra acordurilor negociate de instituțiile europene. Este vorba despre mecanisme importante, care vor aduce bani și în țara noastră, dacă vom știi cum să îi atragem: facilitatea de redresare și reziliență, precum și programul InvestEU.

Dintr-un total de 672.5 miliarde de euro alocate mecanismului de redresare și reziliență agreat pentru țările membre ale UE, României îi revin 30.44 miliarde de euro.

Săptămâna aceasta Comisia de piață internă și protecția consumatorului a dezbătut un subiect extrem de actual - cel al digitalizării și al îmbunătățirii utilizării inteligenței artificiale de către consumatorii europeni.

×
Parteneri
Horoscop 26 septembrie 2023. Scorpionii îşi ascultă intuiţia
x close