Antena 3 CNN Be EU Uniunea Europeană oferă ajutor în valoarea de 455 de milioane de euro pentru trei ţări afectate de dezastrele naturale

Uniunea Europeană oferă ajutor în valoarea de 455 de milioane de euro pentru trei ţări afectate de dezastrele naturale

Deputații europeni au aprobat ajutor de aproape 455 de milioane de euro din Fondul de solidaritate al UE, ca răspuns la recentele dezastre naturale din trei țări europene.

Uniunea Europeană oferă ajutor în valoarea de 455 de milioane de euro pentru trei ţări afectate de dezastrele naturale
Sursa foto: pexels.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    20 Sep 2023   •   11:18

Membrii Comisiei pentru bugete îşi exprimă solidaritatea faţă de victimele, familiile acestora și toate persoanele afectate de dezastrele naturale din România, Italia și Turcia. 

Ei au făcut referire la numărul tot mai mare de dezastre naturale grave și distructive în Europa, spunând că ”din cauza schimbărilor climatice, evenimentele meteorologice extreme precum cele observate în România și Italia, care au ca rezultat situații de urgență, se vor intensifica și se vor multiplica în continuare”.

Comisia Europeană vrea să utilizeze Fondul de Solidaritate al Uniunii Europene (FSUE) pentru a acorda asistență financiară celor trei țări afectate în valoare de 454.8 milioane de euro.

Asistența FSUE va acoperi părți din costurile operațiunilor de urgență și de recuperare, cum ar fi repararea infrastructurii deteriorate, securizarea infrastructurii preventive și protecția patrimoniului cultural, precum și operațiunile de curățare.

Citeşte şi: Comisia Europeană cere de la Polonia, Ungaria și Slovacia să fie "constructive" în privința cerealelor din Ucraina 

Pachetul de ajutor a fost aprobat cu 26 de voturi pentru, 1 vot împotrivă și 2 abțineri. Consiliul a aprobat deja ajutorul la 18 septembrie.

Votul în plen este programat pentru sesiunea plenară din 2-5 octombrie.

×
Subiecte în articol: Comisia Europeana dezastre naturale
Parteneri
100 de blocuri din Bucureşti, fără apă caldă până pe 1 mai!
x close