Antena 3 CNN Be EU Comisia Europeană cere de la Polonia, Ungaria și Slovacia să fie "constructive" în privința cerealelor din Ucraina

Comisia Europeană cere de la Polonia, Ungaria și Slovacia să fie "constructive" în privința cerealelor din Ucraina

Comisia Europeană a cerut duminică Poloniei, Ungariei și Slovaciei să fie "constructive", după ce acestea au declarat unilateral că vor continua să interzică importurile de cereale din Ucraina, informează Reuters.

Comisia Europeană cere de la Polonia, Ungaria și Slovacia să fie "constructive" în privința cerealelor din Ucraina
Sursa foto: Pexels
de Redacția Antena 3 CNN    |    17 Sep 2023   •   18:01

"Suntem conștienți de anunțurile unor state membre în ceea ce privește măsurile unilaterale. Ceea ce este important în acest moment este ca toate țările să lucreze în spiritul compromisului și să se angajeze în mod constructiv", a declarat o purtătoare de cuvânt a Comisiei.

"Acum ne concentrăm asupra punerii în aplicare și funcționării noului sistem care tocmai a fost anunțat", a declarat aceasta, adăugând că o întâlnire cu reprezentanții tuturor țărilor UE interesate, care va avea loc luni, va oferi ocazia de a discuta mai mult despre această problemă.

În luna mai, Uniunea Europeană a impus o interdicție privind importurile din Ucraina în țările vecine, dar aceasta nu a mai fost prelungită, după ce Ucraina s-a angajat să ia măsuri pentru a întări controlul exporturilor către țările vecine.

Citește și: Revolta fermierilor români față de importul de cereale din Ucraina: "Vom ieși în stradă. Vom bloca tot!"

Polonia, Slovacia și Ungaria au anunțat vineri că își vor menține propriile restricții asupra importurilor de cereale ucrainene, în ciuda deciziei Comisiei.

×
Subiecte în articol: Comisia Europeana cereale din Ucraina
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close