Antena 3 CNN Be EU Europarlamentar: Care sunt prioritățile României în domeniul Transporturilor

Europarlamentar: Care sunt prioritățile României în domeniul Transporturilor

Europarlamentar: Care sunt prioritățile României în domeniul Transporturilor
Sursa foto: Foto: Antena 3
30 Ian 2017   •   11:49

Europarlamentarul Claudia Țapardel a fost invitată azi la Previziuni și a vorbit despre nevoile României în domeniul Transporturilor.

În ceea ce privește nevoile pe care le are România în vederea dezvoltării infrastructurii acestea sunt evident: în plan național, acest meci permanent creat de președintele României între Palatul Cotroceni și Palatul Victoria face foarte rău românilor. Avem un program de guvernare, avem priorități economice, dar și priorități în ceea ce privește infrastructura. Cred că ar fi mult mai important ca acest buget pe 2017 să fie implementat și nu să trenăm aprobarea bugetului”, a declarat Claudia Țapardel.

Claudia Țapardel este nominalizată drept „europarlamentarul anului” la secțiunea Transporturi. Este al doilea an când ar obține un astfel de titlu, după cel de anul trecut pentru secțiunea Turism. „Eu sunt foarte onorată pentru că sunt nominalizată pentru a doua oară. Anul acesta sunt nominalizată pentru Transporturi și Turism, ceea ce înseamnă că activitatea pe care o desfășor în cadrul Comisiei de Transporturi și Turism din cadrul Parlamentului European este apreciată”, a declarat Claudia Țapardel la Antena3.

2017 debutează cu proiecte serioase pe infrastructură, pentru că suntem deficitari la acest capitol, lucru cunoscut și la nivel european. „Din discuțiile pe care le-am avut și cu comisarul pe Transporturi, doamna Violeta Bulc, și cu comisarul pentru Dezvoltare Regională Corina Crețu, așteaptă cu nerăbdare masterplanul și proiectele noastre pentru a ne sprijini cu finanțarea europeană necesară”, a explicat europarlamentarul.

Transportul pe căile feroviare reprezintă viitorul, mai spune Claudia Țapardel. „Este mult mai sustenabil, iar dacă avem și căi ferate de mare viteză este și mult mai rapid. România este una dintre țările care are cei mai mulți kilometri de cale ferată, deci ar fi foarte important să investim în calea ferată și să o modernizăm. Aceasta este cu siguranță una dintre prioritățile guvernului nostru și una dintre discuțiile pe care le port constant la Bruxelles, pentru că este foarte important pentru dezvoltarea economică armonioasă a întregii Uniuni Europene să se investească în infrastructura feroviară din centrul și estul Europei și în infrastrcutura de graniță a Uniunii Europene”, a mai declarat Claudia Țapardel.

Europarlamentarul a atras însă atenția că inconsecvența de care dă dovadă România este o mare problemă la Bruxelles.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close