Antena 3 CNN Be EU Jumătatea din mâncarea pe care o cumpără românii, aruncată la gunoi. Daniel Buda: ”Riscăm o criză alimentară severă”

Jumătatea din mâncarea pe care o cumpără românii, aruncată la gunoi. Daniel Buda: ”Riscăm o criză alimentară severă”

Risipa alimentară a crescut cu 7% în ultimul deceniu, în ciuda măsurilor luate de mai multe ţări pentru a preveni acest lucru. 

Jumătatea din mâncarea pe care o cumpără românii, aruncată la gunoi. Daniel Buda: ”Riscăm o criză alimentară severă”
Sursa foto: Antena 3
de Georgiana Adam    |    23 Iul 2022   •   09:58

Practic, aproape jumătate din cantitatea de alimente produse în lume ajunge să nu fie consumată, potrivit celor mai recente estimări. 

Informațiile sunt cu atât mai îngrijorătoare pentru țara noastră, pentru că aproape cinci milioane de români vulnerabili abia își pot asigura hrana de zi cu zi. 

”Potrivit ultimelor studii din România, făcute de la nivel european, 40% din mâncarea pe care o cumpăra oamenii din România din magazine este aruncată.

Va trebui să avem în vedere această chestiune, pentru ca, pe viitor, să reducem această risipă alimentară, pentru că altfel ne vom confrunta cu o criză alimentară severă.

Lucrurile se leagă unele de altele, pentru că nu avem nicio fertilizare a solului la un nivel ridicat, avem și o limitare calitativă a acestor îngrășăminte.

Deci, lucrurile sunt serioase, trebuie să fie tratate ca atare și să luăm măsurile care se impun în acest sens: cumpătare, echilibru, investiții cu cap în sectorul agricol, astfel încât să ne putem crește capacitatea de procesare și de stocare în România”, a declarat Daniel Buda, vicepreşedintele Comisiei de Agricultură din Parlamentul European, sâmbătă, la emisiunea Be EU, de la Antena 3.

×
Subiecte în articol: be EU Daniel Buda risipa alimentară
Parteneri
Vremea se răceşte brusc în România. Zonele vizate de alerta ANM
x close