Antena 3 CNN Be EU PNRR, prezentat pe scurt de premierul Florin Cîţu. DOCUMENT

PNRR, prezentat pe scurt de premierul Florin Cîţu. DOCUMENT

Guvernul României a prezentat miercuri în Parlament situația la zi a negocierilor pentru Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), iar Antena 3 publică documentul pe scurt.

PNRR, prezentat pe scurt de premierul Florin Cîţu. DOCUMENT
Sursa foto: gov.ro
de Redacția Antena 3 CNN    |    26 Mai 2021   •   15:47

Bugetul pe componente și reformele asumate reflectă situația de miercuri, 26 mai. Dialogul politic cu reprezentanții opoziției parlamentare a inclus prezentarea acestor detalii și clarificarea unor aspecte ridicate de opoziție.

DOCUMENT

"În urma acestui dialog, vom face mai clar în PNRR principiul distribuirii echitabile geografic a fondurilor, principiul descentralizării și rolul autorităților locale, acolo unde este cazul. 

De asemenea, vor fi clarificate rolul mecanismului de coordonare interministerială precum și instituirea unui comitet public de monitorizare a PNRR unde vom invita partenerii sociali și societatea civilă.

Prezentarea pentru prima oară a componentelor PNRR în Comisia de Afaceri Europene, în data de 9 martie, accesul opoziției la documente de lucru și prezentarea în plen a unor negocieri încă deschise reprezintă o dovadă de deschidere din partea Guvernului pentru a constitui un plan național cu baze consensuale.

Florin Cîţu, despre PNRR: "Veniturile nu se reduc, pensiile nu se vor tăia. În 4 ani, vom face tot ce nu s-a făcut în 30 de ani"

Ne aflăm în ultimele zile de consultări cu Comisia Europeană înainte de depunerea oficială, diseară avem programată o videoconferință cu premierul Florin Cîțu și vicepreședintele Comisiei Europene, Margrethe Vestager, joi și vineri avem programate negocieri tehnice pe clarificarea etichetării investițiilor verzi și a celor digitale.

Bugetul prezentat public astăzi poate suferi ajustări în urma acestor negocieri pe etichetarea investițiilor", se arată în comunicatul remis presei.

Programul de definitivare și comunicare a PNRR

27-28 mai: negocieri tehnice cu Comisia 
28-30 mai: definitivarea textului, ținând cont de ultimele negocieri
31 mai: depunerea oficială a PNRR în sistemul informatic al CE. Se vor depune 30 de documente separate, câte unul pentru fiecare capitol transversal și pentru fiecare componentă. 
1 iunie: reunirea textelor într-un format pentru publicare 
2 iunie: publicarea integrală și prezentarea PNRR către publicul larg și jurnaliști.

Documentul integral, publicat pe 2 iunie

Documentul va fi publicat integral pe 2 iunie, abia după ce va fi trimis la Comisia Europeană. În plus, suntem printre puţinele state UE care vor publica integral PNRR.

"Am luat decizia de a publica întreg planul României, vom fi printre puținele state membre UE care publică întregul document", se mai arată în comunicat.

 

×
Subiecte în articol: PNRR
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close