Antena 3 CNN Campanii Drapelul Romaniei Cu drapelul la piept. Românul care a condus divizia de poliţie specială din Kosovo vorbeşte despre preţuirea de ţară

Cu drapelul la piept. Românul care a condus divizia de poliţie specială din Kosovo vorbeşte despre preţuirea de ţară

Cu drapelul la piept. Românul care a condus divizia de poliţie specială din Kosovo vorbeşte despre preţuirea de ţară
Sursa foto: Foto: Antena 3
03 Noi 2012   •   19:43

Drapelul României stă arborat în toate teatrele de operaţiuni din lume. Din Kosovo, până Afganistan, tricolorul este motiv de mândrie. Dar şi de alinare a dorului de casă. În următorul reportaj veţi face cunoştinţă cu singurul român care a condus divizia de poliţie specială din Kosovo. Iar steagul României l-a urmat, mereu, pe uniformă.

La 17 kilometri de Târgovişte, la Ochiuri, Marian Petre comandă un centru de specializare al jandarmilor. Acesta este singurul român care, anul trecut, a condus divizia de poliţie specială din Kosovo.

A păşit prima dată în Priştina pe 20 februarie 2002. Era ofiţer de legătură al primului contingent de jandarmi români care trebuia să restabilească ordinea într-un Kosovo zbuciumat.

Departe de casă şi cu pericolul dându-le târcoale permanent, colonelul spune că tricolorul a devenit, cu adevărat, cel mai puternic simbol al
camarazilor săi.

Mândria e şi mai mare, însă, când străinii sunt cei impresionaţi de drapel sau de imn.

"Anul trecut, când am sărbătorit 1 Decembrie, în Kosovo, am avut foarte mulţi invitaţi şi acei invitaţi ne-au întrebat ce reprezintă imnul, care sunt semnificaţiile lui, care sunt semnificaţiile culorilor din drapel şi am fost foarte mândri să le explicăm", spune col. Marian Petre.

Colonelul Marian Petre şi camarazii săi au revenit acum în România, mai aproape de tricolorul care înseamnă pentru ei un stindard al onoarei şi preţuirii de ţară.


Antena 3 îndeamnă la unirea într-un singur suflet, sub drapelul naţional. Aşteptăm poveşti, poze alături de steagul nostru, filmuleţe şi idei pe contul de Facebook al campaniei şi la adresa de e-mail [email protected]

Şi site-ul nostru, www.antena3.ro, va avea o secţiune dedicată campaniei.

×
Subiecte în articol: Kosovo Afganistan drapelul romaniei
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close