Antena 3 CNN Campanii Drapelul Romaniei Eroul naţional Ion Ilioiu, omagiat de Antena 3 în campania "Pe tricolor e scris Unire"

Eroul naţional Ion Ilioiu, omagiat de Antena 3 în campania "Pe tricolor e scris Unire"

Eroul naţional Ion Ilioiu, omagiat de Antena 3 în campania "Pe tricolor e scris Unire"
Sursa foto: Foto: Antena 3
03 Noi 2012   •   17:01

Ion Ilioiu, ultimul supravieţuitor din grupul de rezistenţă anticomunistă condus de Ion Gavrilă Ogoranu, s-a stins din viaţă, miercuri, cu doar trei săptămâni înainte să împlinească 83 de ani. Ilioiu a luptat în munţi timp de 6 ani. După ce a fost capturat, comuniştii l-au condamnat la moarte. Pedeapsa i-a fost comutată, apoi, la muncă silnică pe viaţă.

În semn de mare recunoştiinţă pentru lupta sa, Antena 3 a ţinut să îi aducă un omagiu şi să aştearnă, pe mormântul marelui erou, drapelul României.

Născut pe 24 noiembrie 1929, în satul Sâmbăta de Sus, din judeţul Braşov, Ion Ilioiu s-a alăturat în 1948 grupului de rezistenţă anticomunistă din munţii Făgăraş, condus de Ion Gavrilă Ogoranu. După 6 ani de lupte, a fost capturat de trupele Securităţii.

Ilioiu a fost anchetat şi torturat timp de patru ani. În 1958, judecătorii l-au condamnat la muncă silnică pe viaţă.

Acesta a fost eliberat in 1964, cand comunistii au dat un decret de amnistiere a detinuţilor politici.


Antena 3 îndeamnă la unirea într-un singur suflet, sub drapelul naţional. Aşteptăm poveşti, poze alături de steagul nostru, filmuleţe şi idei pe contul de Facebook al campaniei şi la adresa de e-mail [email protected]

Şi site-ul nostru, www.antena3.ro, va avea o secţiune dedicată campaniei.



×
Subiecte în articol: campanie Antena 3
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close