Antena 3 CNN Campanii Romania la vot ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. MAI: Nu au fost înregistrate incidente care să afecteze procesul electoral

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. MAI: Nu au fost înregistrate incidente care să afecteze procesul electoral

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. MAI: Nu au fost înregistrate incidente care să afecteze procesul electoral
de O.P.    |    S.T.    |    02 Noi 2014   •   20:39
 ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014  Pe parcursul alegerilor de duminică nu au fost înregistrate incidente grave sau care să afecteze procesul de votare.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, Monica Dajbog, a declarat că peste 58.000 de angajaţi ai MAI au fost mobilizaţi pentru asigurarea ordinii publice, prevenirea comiterii de infracţiuni şi pentru paza secţiilor de votare.

"Până în acest moment au fost înregistrate 176 de sesizări privind eventuale contravenţii sau infracţiuni electorale. În urma verificărilor, până la acest moment, 71 de sesizări nu s-au confirmat. Au fost constatate 52 de contravenţii, fiind aplicate amenzi în valoare de 19.750 lei şi cinci avertismente scrise", a spus Monica Dajbog.

Ea a precizat că în ceea ce priveşte posibilele fapte penale au fost înregistrate 26 de situaţii, în care sunt cercetate 25 de persoane, dintre care niciuna nu a fost reţinută sau arestată.

UPDATE- Ziua alegerilor prezidenţiale a fost marcată de o serie de nereguli în secţiile de votare.

UPDATE - Un sucevean a vrut să voteze cu o COPIE după BULETIN, lipită de un CARTON

UPDATE
- Reprezentanţii Poliţiei Române au anunţat, la ora 17.00, că au fost depuse 91 de sesizări referitoare la nereguli în secţiile de vot. Cele mai multe dintre nereguli sunt legate de sfătuirea alegătorilor privind ce candidat să aleagă. Dintre cele 91 de sesizări, 40 nu s-au confirmat.

Poliţia a constatat 21 de fapte contravenţionale, pedepsite cu amenzi în valoare de până la 7.000 de lei.


UPDATE: Poştaşul comunei Ciorteşti a fost reclamat de reprezentanţii Alianţei Creştin Liberale la Biroul Electoral Judeţean Iaşi că împarte cardurile de sănătate şi tichetele de ajutor de la Uniunea Europeană în faţa secţiei de votare.

UPDATE: Preşedintele unei secţii de votare din Reşiţa a anunţat că ar lipsi 400 de buletine de vot

UPDATE: Candidatul PP-DD la Preşedinţie, Dan Diaconescu, nu a reuşit să voteze, duminică, la una dintre secţiile de la Liceul "Jean Monnet", deoarece adresa sa din buletin este în alt cartier.

"O să merg prin alte secţii, să-mi încerc norocul", a spus el.

UPDATE:
Deputatul PDL Cezar Preda a anunţat, duminică, după ce a votat, că a făcut plângere penală la Poliţia Judeţeană Buzău, reclamând "numărul suspect de mare de cereri de urnă mobilă" care vin din întreg judeţul Buzău.

UPDATE: Secţia de votare din satul Mocod, judeţul Bistriţa-Năsăud, a rămas fără curent electric chiar cu câteva ore înainte de începerea procesului electoral, după ce o maşină a intrat într-un stâlp de electricitate şi l-a rupt.

UPDATE
Preşedintele secţiei de votare din Gorj este cercetat penal pentru neglijenţă în serviciu, după ce a pierdut ştampila de control a secţiei pe care o conduce.

Este vorba despre ştampila pe care comisia o aplică pe spatele buletinului de vot şi fără de care votul nu poate fi validat. Poliţiştii fac deja cercetări şi încearcă să găsească ştampila.

Reprezentanţii Biroului Electoral Judeţean Gorj au anunţat că incidentul va fi comunicat Prefecturii Gorj, care ar trebui să facă o altă ştampilă până la deschiderea secţiei de votare.


×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close