Antena 3 CNN Campanii Romania la vot Ce se ascunde în spatele afişelor electorale? Ce meserii au, de fapt, candidaţii la CGMB

Ce se ascunde în spatele afişelor electorale? Ce meserii au, de fapt, candidaţii la CGMB

Ce se ascunde în spatele afişelor electorale? Ce meserii au, de fapt, candidaţii la CGMB
Sursa foto: Foto: ziarulderoman.ro
de M.Z.    |    18 Mai 2012   •   13:30

Mecanici, instalatori, şomeri, şoferi, paznici, ospătari, coafeze şi croitorese se numără printre candidaţii care se vor confrunta în alegerile locale pentru un loc în Consiliul General al Municipiului Bucureşti.

Dacă pe listele propuse de competitorii electorali pentru Consiliul General cea mai mare parte dintre candidaţi au studii superioare, fiind profesori, economişti, jurişti sau ingineri, printre aceştia se numără şi candidaţi cu studii medii, cum ar fi zidari, tâmplari, lăcătuşi, electricieni şi secretare, care vor să decidă pentru soarta Capitalei în următorii patru ani, potrivit Mediafax.

Spre exemplu, Partidul Social Democrat al Muncitorilor propune drept candidaţi, alături de un muzician, pensionari, mai mulţi studenţi, un maistru de instalaţii, un maistru electro-mecanic, un prelucrător prin aşchiere, un mecanic auto, un lăcătuş mecanic.

Vor ca, din partea acestui partid, să contribuie cu experienţa proprie, la bunul mers al administraţiei municipiului şase şoferi, un tâmplar, un un zidar, un bucătar, un ospătar, dar şi coafeză şi o femeie "de profesie casnică".

Sperând că vor fi omul potrivit la locul potrivit în Consiliul General al Municipiului Bucureşti, din partea PRM candidează, printre alţii, un paznic, de profesie lăcătuş mecanic, un instructor de fitness şi un inginer care declară la rubrica "ocupaţie" că este preşedinte al unei asociaţii de proprietari.

Pentru cele 55 de locuri în CGMB, PDL a înregistrat o listă cu 69 de candidaţi, dintre care 24 sunt directori. Sperând să găsească locul potrivit în slujba cetăţenilor Municipiului Bucureşti, candidează, de asemenea, un funcţionar administrativ, de profesie instalator tehnico-sanitare şi un mecanic auto care este şef de departament.

USL are drept candidaţi pentru acest consiliu un conferenţiar universitar, un conferenţiar universitar doctor, un decan, un profesor universitar, un doctor inginer, un medic primar şi unul veterinar, un jurnalist, un funcţionar public şi un absolvent de ştiinţe politice, şomeri şi un profesor de desen având ocupaţia de manager.

Un număr de 11 şoferi, candidând din partea Partidului Naţional Democrat Creştin, doresc să fie consilieri generali, alături de doi motostivuitorişti, doi mecanici, un electrician, un sudor, un tinichigiu, un mecanic auto, o casieră, un marochiner, un curier şi un poliţist pensionar.

În competiţia pentru CGMB, Partidul Verde intră, printre alţii, cu un economist şi un metrolog care în prezent sunt femei casnice, trei şoferi, trei instalatori, doi strungari, un electrician, un sudor, un constructor şi un lucrător comercial şomeri, un barman şi o vânzătoare.

Forţa Civică a ales să pună pe lista de candidaţi, printre alţii, şase operatori, doi şoferi, trei şomeri, un cercetător ştiinţific, dar şi un agent de pază, un tâmplar şi o secretară.
   
Din partea Partidul Alianţa Socialistă, vor să obţină un mandat de consilier general un conferenţiar universitar, un lector şi un profesor universitar, dar şi un agent de pază, un matriţer, un şofer intervenţie, un strungar pensionar, un maistru mecanic, un preparator produse din carne, un confecţioner încălţăminte, un vopsitor, un croitor şi un patiser.

Şase şoferi, un gestionar, un inginer fără ocupaţie, un maistru, o secretară, un recuziter şef, un maseur şi o croitoreasă vor să facă parte din administraţia locală a Municipiului, din partea Partidului Poporului Dan Diaconescu, lângă un fizician, un cadru universitar, doi actori, un doctor în geopolitică şi un realizator TV.

Partidul Socialist Român propune alegătorilor, alături de alţi candidaţi, doi şoferi de profesie psiholog, un şef de service auto şi un inginer şomer.

Un casier volant şi un şofer de TIR sunt doi dintre candidaţii Partidul Popular pentru funcţia de consilier general.

Potrivit legii, Consiliul local are atribuţii în organizarea şi funcţionarea aparatului de specialitate al primarului, al instituţiilor şi serviciilor publice de interes local şi al societăţilor comerciale şi regiilor autonome de interes local, în dezvoltarea economico-socială a municipiului, în administrarea domeniului public şi privat al oraşului, precum şi în gestionarea serviciilor furnizate către cetăţeni.

Citeşte şi 10 iunie, alegerile locale. Vezi listele cu candidaţii la Primăria Generală, primăriile de sector şi CGMB

×
Subiecte în articol: candidati CGMB profesori paznici şoferi
Parteneri
A murit Costel Corduneanu, chiar pe masa de operatie
x close