Antena 3 CNN Campanii Romania la vot Ministerul Afacerilor Interne: Peste 500 de sesizări privind alegerile prezidenţiale. Un reţinut şi 86 de cercetaţi

Ministerul Afacerilor Interne: Peste 500 de sesizări privind alegerile prezidenţiale. Un reţinut şi 86 de cercetaţi

bababbaaaaa.jpg
Foto: Agerpres
de S.T.    |    17 Noi 2014   •   10:16

Peste 500 de sesizări legate de încălcări ale actelor normative privind desfăşurarea alegerilor de duminică au fost înregistrate, duminică, în toată ţara, jumătate dintre acestea fiind neconfirmate, a anunţat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), Monica Dajbog.

Dintre sesizările confirmate, 65 au fost contravenţii pentru care s-au aplicat 16 avertismente scrise şi amenzi în valoare de 32.600 de lei.

Potrivit Ministerului Afacerilor Interne, "cele mai multe sesizări privind posibile infracţiuni au făcut referire la continuarea propagandei electorale, consumul şi comercializarea de băuturi alcoolice în spaţiul de protecţie al secţiei de votare şi sfătuirea alegătorilor cu privire la candidatul pe care ar trebui să-l voteze".

"Au fost înregistrare 124 de sesizări privind săvârşirea unor fapte penale. S-au constatat 96 de infracţiuni, pentru care sunt cercetate 87 de persoane dintre care una în stare de reţinere. Cele mai multe dintre persoanele acestea sunt cercetate pentru coruperea alegătorilor, pentru că au votat de mai multe ori şi pentru violarea confidenţialităţii votului", a mai spus Monica Dajbog, luni dimineaţă, la sediul M.A.I.×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close