Antena 3 CNN Campanii WikiLeaks Telegrame WikiLeaks: Oficiali ai Guvernului român, suspectaţi că ar colabora cu teroriştii

Telegrame WikiLeaks: Oficiali ai Guvernului român, suspectaţi că ar colabora cu teroriştii

Telegrame WikiLeaks: Oficiali ai Guvernului român, suspectaţi că ar colabora cu teroriştii
Sursa foto: Foto: dailypolitical.com
28 Mar 2011   •   10:00
România este suspectată că ar colabora cu teroriştii, potrivit unor telegrame interceptate de Wikileaks. Consilierul Uniunii Europene, Onno Simmons, a atras atenţia că există suspiciunea unei înţelegeri între anumite grupuri arabe şi Guvernul României, sub deviza "lăsaţi-ne să spălam bani şi nu vom ataca ţinte româneşti".

Telegrama este nedatatã şi a fost trimisă la Washington de Ambasada SUA la Bucureşti. În ea se vorbeşte despre o întâlnire G8 Counter-Terrorism Action Group, găzduită de Ambasada Rusiei.

Consilierul Uniunii Europene a vorbit, cu acea ocazie,
 despre Mafia din România. Onno Simmon remarcă absenţa relatărilor de către poliţie şi chiar de către presă a omorurilor între bande. El sugerează că mafia din România este "aşa de bine organizată încât nici nu e nevoie să se impuşte între ei".

Consilierul UE a precizat că nu sunt informaţii specifice la momentul discuţiei, dar că el crede că grupurile de crimă organizată din România lucrează ilegal şi în secret cu oficiali ai Guvernului.

De asemenea, Simmons a atras aten
ţia asupra unor suspiciuni că există o “înţelegere” între “anumite grupuri arabe” şi guvernul României, în care arabii promit să nu atace ţinte româneşti atâta timp cât li se permite să spele bani pe teritoriul ţării noastre.

Consilierul Uniunii Europene este cunoscut la Bucureşti ca fiind una dintre cele mai sceptice voci în ceea ce priveşte progresul României către integrare Europeană.



 

×
Subiecte în articol: România guvern wikileaks
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close