Antena 3 CNN Campanii WikiLeaks Wikileaks: Un membru Al-Qaeda ar fi făcut afaceri cu oi în România

Wikileaks: Un membru Al-Qaeda ar fi făcut afaceri cu oi în România

Wikileaks: Un membru Al-Qaeda ar fi făcut afaceri cu oi în România
Sursa foto: Foto: uprootedpalestinians.blogspot.com
27 Apr 2011   •   08:36

O nouă telegramă Wikileaks dezvăluie că un membru al grupării Al-Qaeda, Sawad al-Madani, a declarat că ar fi călătorit în România în trecut, pentru a face afaceri cu oi. Bărbatul, deţinut la închisoarea din Guatanamo, a lucrat pentru diverse organizaţii umanitare, acuzate de SUA că susţin terorismul.

Cetăţeanul saudit Sawad al-Madani este un membru al-Qaida care are legături cu reţele de sprijin europene, este un asociat apropiat al lui Osama ben Laden şi al altor lideri extremişti, a călătorit în străinătate cu documente false şi este asociat cu celule al-Qaida din Statele Unite, potrivit dosarului său de la închisoarea militară americană Guantanamo. Deţinutul se ocupă de recrutare, finanţare şi facilitarea operaţiunilor jihadiste.

Acesta a participat la antrenamente teroriste, şi-a exprimat dorinţa de a deveni martir şi a fost sub-comandant al forţelor al-Qaida din Tora Bora.

Potrivit informaţiilor furnizate de el, Sawad al-Madani a intrat legal în Statele Unite în vara lui 1989, cu viză turistică, şi a locuit cu vărul său la Atlanta, Georgia, după care s-a mutat la Gaithersburg, Maryland. În iarna lui 1989 s-a întors în Arabia Saudită, dar în 1990 a revenit la Gaithersburg. După ce a început Războiul din Golf s-a întors în Arabia Saudită şi s-a angajat ca translator pentru armata americană.

Pentru mai multe informaţii, accesaţi Jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: wikileaks Al Qaeda
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close