Antena 3 CNN Coronavirus A fost descoperită încă o variantă sud-africană a coronavirusului. Poate suferi peste 40 de mutații pe an

A fost descoperită încă o variantă sud-africană a coronavirusului. Poate suferi peste 40 de mutații pe an

Cercetătorii sud-africani au detectat o variantă a coronavirusului. Aceștia spun că varianta C.1.2 a suferit cele mai multe mutații față de orice altă variantă cunoscută, în comparație cu forma inițială a virusului SARS-CoV-2.

A fost descoperită încă o variantă sud-africană a coronavirusului. Poate suferi peste 40 de mutații pe an
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    30 Aug 2021   •   22:31

Noua variantă a fost detectată în luna mai, și care acum se răspândește în provinciile sud-africane și șapte alte țări din Africa, Europa, Asia și Oceania, provoacă îngrijorări că ar putea fi mai infecțioasă și ar putea evita efectul vaccinurilor, relatează Jerusalem Post.

Studiul a constatat, de asemenea, că tulpina C.1.2 are o rată de mutație de aproximativ 41,8 mutații pe an, care este aproape de două ori mai rapidă decât rata actuală de mutație la nivel global a celorlalte variante.

Deși a fost detectată prima dată în Africa de Sud, C.1.2 a fost identificată de atunci în Anglia, China, Republica Democrată Congo, Mauritius, Noua Zeelandă, Portugalia și Elveția.

Oamenii de știință au afirmat că această perioadă scurtă de creștere evolutivă a fost văzută și la variantele Alpha, Beta și Gamma, sugerând că un singur eveniment, urmat de o creștere a numărului de cazuri, a condus la rate de mutație mai rapide.

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close