Antena 3 CNN Coronavirus Adeverinţa de vaccinare anti-COVID, disponibilă online. De unde şi când poate fi descărcată

Adeverinţa de vaccinare anti-COVID, disponibilă online. De unde şi când poate fi descărcată

Adeverinţa de vaccinare anti-COVID va fi disponibilă online, începând de săptămâna viitoare. Anunţul a fost făcut de medicul Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare.

Adeverinţa de vaccinare anti-COVID, disponibilă online. De unde şi când poate fi descărcată
Sursa foto: Sursa foto: Hepta
de Maria Zărnescu    |    09 Mar 2021   •   16:25

Documentul va putea fi descărcat din Registrul electronic naţional al vaccinărilor şi va fi disponibil pentru persoanele care au primit deja cele două doze de ser. 

În acest fel, persoanele imunizate împotriva COVID-19 vor putea să descarce documnetul online, prin completarea unor date de siguranţă, după cum a anunţat medicul Valeriu Gheorghiţă.

"Fiecare persoană care a fost vaccinată cu cele două doze să poată să-și descarce adeverința de vaccinare, în format electronic, direct din Registrul electronic național al vaccinărilor.

Practic, persoana vaccinată își introduce câteva date de siguranță și poate să își descarce această adeverință", a declarat medicul Valeriu Gheorghiţă în timpul conferinţei de presă de marţi.

Cum şi de unde poate fi obţinută adeverinţa online

Adeverinţa online de vaccinare se poate obţine de la adulti.renv.ro. Aici, utilizatorul trebuie să apese pe butonul "OBŢINEŢI ADEVERINŢA ELECTRONICĂ DE VACCINARE".

Ulterior, se va deschide o notă de informare cu privre la prelucrarea datelor cu caracter personal. Pentru a obţine adeverinţa în format electronic, doritorul trebuie să fie de acord cu această politică.

Odată exprimat acordul, doritorul va merge la pagina de autentificare, acolo unde trebuie să completeze CNP-ul şi numărul de telefon.

Fiecare persoană va primi un cod de siguranţă prin SMS, iar apoi va fi disponibilă şi adeverinţa de vaccinare. Adeverinţa de vaccinare este primită de pacienţi şi în format fizic, după ce au fost imunizaţi.

Înscrierile pentru etapa III

Medicul Valeriu Gheorghiţă spune că înscrierile din etapa a III-a vor fi disponibile pentru început doar persoanelor din localităţile care au o rată de infectare de peste 4,5 la mie. Printre localităţile de pe listă se numără: Alba Iulia, Timişoara, Braşov, Baia Mare, Cluj Napoca şi Giurgiu.

"De ce am ales aceasta rata? Noi ne dorim ca de la 4,5 la mie să intervenim medical prin vaccinare pentru a preveni intrarea în carantină a localității respective", a declarat medicul Valeriu Gheorghiţă. 
 

×
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close