Antena 3 CNN Coronavirus Situație critică la Ambulanța București: Câte opt pacienți pozitivi duși la spital, în aceeași mașină

Situație critică la Ambulanța București: Câte opt pacienți pozitivi duși la spital, în aceeași mașină

Situație extrem de critică la serviciile de ambulanță. Pacienți infectați cu noul coronavirus sunt transportați câte opt într-o ambulanță.

Situație critică la Ambulanța București: Câte opt pacienți pozitivi duși la spital, în aceeași mașină
Sursa foto: Hepta
de Silvia Țigănilă    |    13 Oct 2020   •   22:54

Managerul Serviciului de Ambulanță București - Ilfov, Alis Grasu, a vorbit marți seară la Antena 3 despre situația actuală. ”Sunt situații în care în mașinile pentru transportul mai multor pacienți sunt transportate mai multe persoane la același spital pentru a fi evaluate. Când vorbim de persoane care sunt transportate mai multe într-o ambulanță sau într-un microbuz de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență ne referim la acele persoane asimptomatice, diagnosticate cu COVID-19, deci cu testele pozitive sau cu semne minore”, a spus Alis Grasu, marți seară, într-o intervenție la ”Sinteza Zilei cu Mihai Gâdea”.

Întrebată de ce s-a ajuns la această situație, Alis Grasu a spus că numărul acestor pacienți mai ales în regiunea București-Ilfov este foarte mare în ultima perioadă.

În aproximativ 25 de zile au fost transportate în jur de 5.490 de persoane. Aici vorbim de tur-retur, adică ele sunt duse la spital pentru evaluare, lăsate acolo câteva ore, li se fac analize radiografii sau computer tomograf - pulmonar, și apoi sunt returnate la domiciliu în condiții de siguranță. Drumul până la spital în ambulanță sau în acele microbuze aparținând Inspectoratului pentru Situații de Urgență este scurt ca și durată, pacienții poartă toți mască, nu stau cu fața unii la alții”,  a precizat dr. Alis Grasu.

Potrivit ei, în aceste situații nu există niciun risc pentru pacienți. Toți sunt diagnosticați cu COVID-19 și nu reprezintă urgențe!

Angajați ai serviciului de Ambulanță București -Ilfov, infectați cu COVID-19

”La acest moment avem 27 de persoane infectate și 12 persoane în izolare. Este normal să se întâmple acest lucru. Angajații serviciului de ambulanță trăiesc și ei în aceeași comunitate”, a spus Alis Grasu.

Alis Grasu: Este o situație greu de coordonat

”Este o situație destul de greu de manageriat, vorbim de o creștere mare a numărului de solicitări”.

”În ultimele opt zile, aceste solicitări au crescut exploziv. Dacă pe 6 septembrie se înregistrau în 24 de ore un număr de 1373 de cazuri și acestea depășind media obișnuită a unei zile la Serviciul de Ambulanță, pe data de 6 octombrie numărul a fost de 1.880 de solicitări, iar astăzi, în ultimele 24 de ore,  vorbim de 1954 de solicitări.

Sunt foarte multe solicitări ale persoanelor care prezintă semne și simptome care sugerează COVID-19 și care doresc consult și evaluare la domiciliu, testare. Numărul acestor persoane este mare și foarte mare”, a mai spus Alis Grasu.

”Oamenii continuă să prezinte urgențe, oamenii continuă să facă infarct, să facă accidente vasculare cerebrale, afecțiuni respiratorii, digestive, adevăratele urgențe de cod roșu, de cod galben și chiar consultații la domiciliu care nu sunt cu COVID-19, de aceea noi trebuie să prioritizăm cât mai corect aceste solicitări astfel încât să rezolvăm cu prioritate absolută urgența de cod roșu, cea care amenință viața, dar sigur nu îi neglijăm nici pe pacienții care doresc testare și care prezintă semne și simptome care sugerează boala cu noul coronavirus”, a adăugat managerul Serviciului de Ambulanță București - Ilfov.

×
Subiecte în articol: coronavirus ambulanta Alis Grasu
Parteneri
Documentul exclusiv care arată noua formulă de calcul a pensiilor
x close