Antena 3 CNN Coronavirus Cât de mult i-a afectat pandemia pe angajații români: Peste jumătate dintre ei vor să își schimbe locul de muncă!

Cât de mult i-a afectat pandemia pe angajații români: Peste jumătate dintre ei vor să își schimbe locul de muncă!

Nivelul de stres s-a dublat în timpul pandemiei. Este rezultatul unui studiu care arată că angajații sunt mult mai obosiți și stresați după 10 luni de la declanșarea crizei COVID-19.

Cât de mult i-a afectat pandemia pe angajații români: Peste jumătate dintre ei vor să își schimbe locul de muncă!
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    18 Dec 2020   •   09:40

Angajații sunt afectați de lipsa interacțiunii sociale și a incertitudinii. Se tem că își vor pierde locurile de muncă. În cadrul studiului, 3 din 10 persoane au spus că au ajuns la burnout.

Oboseala resimțită este din cauza programului solicitant dar și a faptului că, la un moment dat, mulți dintre ei trebuie să preia și din responsabilitățile colegilor care iau virusul COVID-19 și se îmbolnăvesc.

Cei mai mulți dintre respondenți au spus că ar prefera să se întoarcă la birou și să nu mai lucreze de acasă. Totodată, mai bine de jumătate dintre aceștia au spus că se gândesc să își schimbe locul de muncă în următoarele șase luni.

Un procent de 13,7% dintre persoanele care au participat la studiu spun că un factor important de stres este lipsa interacțiunii cu colegii și șefii, în timp ce 8,6% au spus că se pierde prea mult timp cu ședințele online iar asta este, de asemenea, stresant.

×
Subiecte în articol: angajații români pandemia COVID-19
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close