x close

Coronavirus în România. Cei şase chinezi, izolaţi de epidemiologi într-un hotel din Slatina, ies afară să-şi ia mâncare

de S.T.    |    28 Feb 2020   •   15:41
Coronavirus în România. Cei şase chinezi, izolaţi de epidemiologi într-un hotel din Slatina, ies afară să-şi ia mâncare 534 Pixabay.com

Cei şase chinezi, izolaţi de epidemiologii Direcţiei de Sănătate Publică Olt într-un hotel din Slatina, ies afară să-şi ia mâncare pentru că reprezentanţii hotelului nu le asigură hrana, informează Mediafax.

Autorităţile spun că nu au temei legal să oblige hotelul să-i ţină izolaţi în camere.

Unul dintre cei şase chinezi care ar trebui să stea izolat în camera de hotel, după ce autorităţile au stabilit că vine dintr-o zonă cu risc de îmbolnăvire, a ieşit, vineri la prânz, în faţa hotelului unde a stat mai multe minute și s-a întâlnit cu un angajat al unei firme de catering.

Bărbatul a dat mâna cu distribuitorul de mâncare, a luat mai multe pachete cu hrană şi a intrat în hotel.

„Procedural, ei venind şi trebuind să stea trei luni pentru că lucrează, au contract, i-a cazat firma în acest hotel, s-a constatat de către reprezentanţii de sănătate că 14 zile, din cauza acestei situaţii internaţionale, ar trebui autoizolare. Ori eu nu pot să spun autoizolare la domiciliu, pentru că pentru trei luni ei stau la hotel. Apoi ne împotmolim pentru că, cel care îi cazează vine cu obiecţiuni şi spune că n-a ştiut că trebuie să facă nişte lucruri care nu intră în businessului lui.(...) Ei pot fi obligaţi, dar noi nu putem obliga hotelul să-i ţină închişi, legal vorbesc. Asta e problema noastră. Vin dintr-o videoconferinţă cu ministerul, s-a ridicat problema, s-a identificat că este o problemă, n-avem răspuns.(...) Ei nu mânâncă în hotel, iar oamenii ăştia n-au nicio vină pentru ce li se întâmplă, iar noi legal nu mai putem obliga hotelul să-i găzduiască. Ei nu mănâncă în spaţiile publice ale hotelului şi au meniurile lor”, a declarat pentru Mediafax, Marinela Madan, medic epidemiolog DSP Olt.

Potrivit reprezentanţilor DSP Olt, cei şase chinezi sunt izolaţi în camerele de hotel pentru că vin dintr-o zonă de risc din China.

Aceştia nu au probleme medicale, dar sunt monitorizaţi de epidemiologi.
 

Sursă: Mediafax

Citeşte mai multe despre:

chinezi hotel slatina coronavirus
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati