Antena 3 Coronavirus Comisia Europeană a aprobat planul Franţei pentru creditarea companiei Renault

Comisia Europeană a aprobat planul Franţei pentru creditarea companiei Renault

29 Apr 2020   •   22:43
Comisia Europeană a aprobat planul Franţei pentru creditarea companiei Renault
Sursa foto: Foto: Renault/ Facebook

Comisia Europeană a aprobat planul de creditare în valoare de cinci miliarde de euro realizat de Guvernul Franţei, pentru redresarea companiei auto Renault, informează Reuters.

În contextul pandemiei cauzate de coronavirus, Comisia Europeană a relaxat temporar regulile,pentru a le permite statelor membre să ofere asistenţă financiară.

Comisia Europeană aprobase deja în luna martie un sistem general de garantare a creditelor acordate de Franţa companiilor.

Creditele acordate companiei Renault sunt supuse anumitor condiţii: nu pot depăşi nivelul de 25% al cifrei de afaceri pe care compania a avut-o în 2019 şi nu pot fi utilizate mai mult de şase luni.

Guvernul Franţei a anunţat că va elabora un plan de susţinere financiară a companiei Renault. "Lucrăm la un împrumut de cinci miliarde de euro, care de data aceasta va fi garantat de stat", a declarat Bruno Le Maire, ministrul francez al Economiei, citat de TF1 şi BFMTV.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Mediafax
×
Parteneri
x close