Antena 3 Coronavirus Coronavirus. Cum folosim corect masca de protecție. Recomandările specialiștilor

Coronavirus. Cum folosim corect masca de protecție. Recomandările specialiștilor

de Claudia Simion    |    13 Mar 2020   •   10:52
Coronavirus. Cum folosim corect masca de protecție. Recomandările specialiștilor
Sursa foto: Pexels

Coronavirusul a făcut numeroase victime în toată lumea, numărul infecțiilor la nivel global fiind în prezent de peste 134.800 de cazuri. Aproximativ 5.000 de persoane au murit.

Pentru a limita riscul de infectare cu coronavirus, specialiștii recomandă să ne spălăm cât mai des pe mâini cu apă și săpun, să evităm locurile aglomerate și călătoriile în zonele de risc, să ne acoperim gura și nasul când strănutăm sau tușim, să evităm să ne atingem fața dacă nu avem mâinile igienizate, să evităm contactul de persoane infectate sau suspecte sau care s-au întors din zonele de risc.

În ceea ce privește masca de protecție, specialiștii recomadă utilizarea ei doar în cazul în care suspectați că sunteți bolnav sau în cazul în care acordați asistență persoanelor bolnave.

Ministerul Sănătății și Ministerul Afacerilor Interne propun o serie de recomandări pentru utilizarea corectă a măștilor de protecție:

  1. Înainte de a pune o mască, spălați-vă pe mâini cu săpun și apă sau folosiți gel antibacterian pe bază de alcool.
  2. Acoperiți-vă gura și nasul cu masca și asigurați-vă că nu există decalaje între față și mască.
  3. Evitați să atingeți masca pe timpul folosirii. Dacă faceți acest lucru, spălați-vă mâinile înainte cu apă și săpun sau gel antibacterian pe bază de alcool.
  4. Înlocuiți masca cu una nouă dacă aceasta se umezește și nu reutilizați măștile de unică folosință.
  5. Pentru a scoate masca, nu atingeți partea din față a măștii, o puteți da jos din spate. Aruncați imediat masca la coșul de gunoi și spălați-vă pe mâini cu apă și săpun sau cu gel antibacterian pe bază de alcool.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close