Antena 3 CNN Coronavirus Dezastru total! În Capitală nu mai sunt locuri la Terapie Intensivă!

Dezastru total! În Capitală nu mai sunt locuri la Terapie Intensivă!

Un pacient în stare gravă, care are nevoie de terapie intensivă, a fost transferat, vineri, din Spitalul Universitar de Urgență din Capitală la Spitalul de Urgență din Craiova, ca urmare a atingerii capacității maxime de internare pe secțiile de ATI – COVID, din București, potrivit DSU.

Dezastru total! În Capitală nu mai sunt locuri la Terapie Intensivă!
Sursa foto: Pixabay.com
24 Iul 2020   •   16:45

”Ca urmare a atingerii capacității maxime de internare pe secțiile de terapie intensivă a pacienților în stare gravă infectați cu noul Coronavirus, pentru îngrijirea și monitorizarea optimă a acestora, în cursul acestei zile, respectiv 24 iulie 2020, la nivelul Centrului Național de Coordonare și Conducere a Intervenției (CNCCI) a fost dispusă măsura transferului a unui pacient de la secția de Terapie Intensivă a unității spitalicești din București, respectiv Spitalul Universitar de Urgență către Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova.

Transportul pacientului, intubat și ventilat mecanic se va realiza cu un elicopter de tip Mi-8 aflat în dotarea Inspectoratului General de Aviație al MAI, format din echipaj medical UPU-SMURD București”, transmite DSU.

Nou record absolut de cazuri de coronavirus în România! Numărul îmbolnăvirilor a depășit 42.000

Până vineri, 24 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 42.394 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 25.349 de pacienți au fost declarați vindecați și 2.918 pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

1.119 cazuri noi din 22 964 teste efectuate

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.119 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV - 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. 

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 470 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

24 decese înregistrate, toate ale unor persoane cu comorbidități

Până astăzi, 2.150 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

×
Subiecte în articol: coronavirus terapie terapie intensiva
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close