Antena 3 Coronavirus Din 5.000 de participanți la un concert niciunul nu s-a infectat cu COVID-19: Concluziile medicilor după testul făcut în Barcelona

Din 5.000 de participanți la un concert niciunul nu s-a infectat cu COVID-19: Concluziile medicilor după testul făcut în Barcelona

de Mia Lungu    |    27 Apr 2021   •   16:28
Din 5.000 de participanți la un concert niciunul nu s-a infectat cu COVID-19: Concluziile medicilor după testul făcut în Barcelona Hepta

Niciunul dintre cei 5.000 de participanți la concertul-test organizat în luna martie în Barcelona nu s-a infectat cu SARS-CoV-2, arată concluziile studiului, făcute publice la o lună de la eveniment.

Regulile de participare au fost stricte: nu a fost impusă distanțarea fizică dar măștile au fost obligatorii pe toată durata evenimentului. Înainte de concert, spectatorii au stat ore întregi la coadă, în afara arenei, apoi au fost testați cu toții înainte de a li se permite să ajungă la concert, potrivit BBC.

Accesul la concert a fost permis doar celor care au primit rezultat negativ la testele rapide.

Concertul din luna martie a fost organizat cu acordul guvernului spaniol, din dorința de a testa în mod real, dacă este posibilă reluarea evenimentelor cu mii de participanți, în condiții speciale de siguranță.

Concluziile acestui concert-test erau așteptate întrucât reprezintă un pas important spre organizarea de concerte și evenimente culturale fără pericolul infectării.

Vom avea evenimente și festivaluri. Condiția de acces va fi vaccinarea, a anunțat Emil Boc, luni, după ședința de la Guvern

La întâlnire au participat premierul Citu, ministrul Sănătății, colonelul Valeriu Gheorghiță și secretarul de stat Andrei Baciu care s-au întâlnit cu Asociația Municipiilor din România, Asociația Comunelor și Asociația Consiliilor județene.

"Au fost două mesaje ale premierului: aveți tot sprijinul din partea Guverului pentru susținerea măsurilor la nivel local sau județean de vaccinare. Dacă vreți cenre drive-thru, centre mobile, dacă doriți să organizați maratoane ale vaccinării, dacă doriți alte campanii prin care să veniți mai aproape de comunitate aveți ușa deschisă și susținerea Guvernului României.", a precizat Emil Boc.

"De asemenea, din 4 mai va fi o campania importantă prin medicii de familie. Nu sunt obligați, dar prin parteneriatul cu primarii pot să adune mai mulți medici de familie în această campanie. Va fi voluntară campania, nu poți să obligi medicii de familie.

Vor apărea, tot din 4 mai, dozele Johnson&Johnson. Asta ne da posibilitatea în centrele drive-thru să facem o singură doză și în comunitățile defavorizate tot o singură doză.", a mai spus acesta.

"Economia trebuie să se redeschidă treptat. Evenimentele, activitățile culturale, teatre, opere, cinematografe, festivaluri, trebuie să se redeschidă, cu o singură condiție: vaccinare"

"Un orizont cât mai repede anunțat pentru redeschiderea acestor activități ne va ajuta pe noi să susținem și mai bine campania de vaccinare, De exemplu pentru festivalieri, dacă le spunem de acum "va fi din august UNTOLD", foarte mulți vor merge să se vaccineze.

Vom reuși numai prin vaccinare să doborâm COVID-19.

Eu sunt convins că vom avea festivaluri în acest an, și la Cluj și în toată țară. Condiția va fi să ai ambele doze de vaccin făcute și să treacă două săptămâni de la a doua doză." a fost concluzia prezentată după ședința de la Guvern.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close