Antena 3 CNN Coronavirus Dr. Mihai Craiu: ”Va fi o creștere a numărului de cazuri la copii, nu catastrofală și nici cu multe decese”

Dr. Mihai Craiu: ”Va fi o creștere a numărului de cazuri la copii, nu catastrofală și nici cu multe decese”

Dr. Mihai Craiu spune că, în valul patru al pandemiei, va exista o creștere a numărului de cazuri în rândul copiilor, dar a ținut să precizeze că nu este vorba despre o creștere catastrofală și nici de prea multe decese.

Dr. Mihai Craiu: ”Va fi o creștere a numărului de cazuri la copii, nu catastrofală și nici cu multe decese”
Sursa foto: Facebook / Spitalul Virtual pentru Copii
de Andreea Ştefan    |    17 Aug 2021   •   19:00

Dr. Mihai craiu a analizat statisticile realizate în SUA, cu privire la numărul copiilor infectați de la începutul pandemiei, iar concluzia sa a fost aceeea că va exista o creștere a numărului de cazuri în rândul copiilor în valul patru.

”Câteva cifre care ne-ar putea face să înțelegem ce înseamnă cele 544 cazuri COVID-19 raportate astăzi în perspectiva efectului asupra copiilor.

Afirm că nu ajută nimănui propagarea unor titluri alarmiste (cum au tot fost zilele acestea!) ce anticipează umplerea spitalelor de pediatrie din România cu pacienți COVID-19.

Să ne uităm la cifre...

4.410.000 copii au prezentat infecție SARS-CoV-2, în SUA, conform Academiei Amedicane de Pediatrie.

De când a început pandemia, copiii reprezintă 14.4% din totalul cazurilor confirmate. In săptămâna anterioară datei de 12 august 2021, copiii au reprezentat 18% din totalul cazurilor. Aproape 1 din 5 americani infectați aveau sub 19 ani.

Câți au ajuns în spital? 272 în săptămâna citată - spune CDC.

Spitalizare înseamnă caz grav. Dar ar putea muri doar puțini din acești copii.

Câți copiii au decedat în urma infecției cu noul coronavirus?

0.03% din cei infectați.

Aici au fost, între 14.04 și 31.08.2020, un număr de 171 decese de toate cauzele. Testele pentru COVID19 și autopsiile efectuate au dovedit că decesul a 10.5% din acești copii este atribuibil infecției coronavirale.

18 copii în 140 zile, în Africa de Sud (60 milioane populație și condiții...).

CONCLUZIA MEA - va fi o creștere a numărului de cazuri la copil, nu catastrofală și nici cu multe decese. Trebuie doar să respectăm regulile!”, a transmis Dr. Mihai Craiu pe pagina de Facebook a Spitalului Virtual pentru Copii.

×
Subiecte în articol: Dr. MIhai Craiu
Parteneri
Dr. Voichiţa Lăzureanu dezvăluie alimentele care ne pot trimite la spital de sărbători
x close