Antena 3 CNN Coronavirus Agenția Europeană pentru Medicamente se va pronunţa vineri în privinţa autorizării vaccinului Pfizer pentru adolescenţi

Agenția Europeană pentru Medicamente se va pronunţa vineri în privinţa autorizării vaccinului Pfizer pentru adolescenţi

Agenţia Europeană pentru Medicamente se va pronunţa mâine în privinţa autorizării vaccinului Pfizer-BioNTech pentru tinerii cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani, scrie AFP. Acest vaccin este autorizat acum doar pentru persoanele de peste 16 ani.

Agenția Europeană pentru Medicamente se va pronunţa vineri în privinţa autorizării vaccinului Pfizer pentru adolescenţi
Sursa foto: Hepta
de Alexandra Ionescu    |    27 Mai 2021   •   23:53

Dacă va fi aprobat, serul Pfizer va deveni primul vaccin autorizat de EMA pentru a fi administrat adolescenţilor din cele 27 de ţări al Uniunii Europene. Pentru moment, acest vaccin este autorizat doar pentru persoanele de peste 16 ani.

EMA va organiza vineri o conferinţă de presă pentru a prezenta „concluziile unei reuniuni extraordinare a comitetului său de evaluare a medicamentelor de uz uman în legătură cu indicaţiile pediatrice ale vaccinului Comirnaty”, a anunţat agenţia într-un comunicat publicat miercuri.

„ Această reuniune extraordinară este organizată ca parte a evaluării unei cereri de extindere a utilizării vaccinului Comirnaty la copiii cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani”, a declarat EMA, avansând că scopul „este de a încheia evaluarea, dacă este posibil”.

Comirnaty este denumirea comercială a vaccinului anti-COVID-19 dezvoltat de gigantul farmaceutic american Pfizer în colaborare cu compania germană BioNTech.

Agenţia pentru alimente şi medicamente (FDA) din Statele Unite a autorizat deja vaccinul Pfizer pentru adolescenţii din grupa de vârstă de 12-15 ani.

La 25 mai, președintele Comisiei Europene a declarat că așteaptă autorizarea EMA luna aceasta pentru a începe imunizarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani cu vaccinul Covid-19 al PFizerbionTech.

„ Așteptăm autorizarea EMA până la sfârșitul lunii pentru a începe administrarea vaccinului PFizerBionTech tinerilor cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani”, a declarat Ursula von der Leyen, adăugând că acesta este singurul laborator care a depus o cerere de autorizare în acest scop.

 

×
Subiecte în articol: Pfizer autorizare coronavirus COVID-19
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close