Antena 3 Coronavirus Cîțu: Avem resursele și instrumentele fiscale necesare pentru a face față provocărilor COVID-19

Cîțu: Avem resursele și instrumentele fiscale necesare pentru a face față provocărilor COVID-19

de L.D.    |    11 Mar 2020   •   14:10
Cîțu: Avem resursele și instrumentele fiscale necesare pentru a face față provocărilor COVID-19
Sursa foto: Florin Cîţu/Facebook

Florin Cîțu, ministrul Finanțelor, a declarat astăzi pe Facebook că Executivul dispune de resursele și instrumentele fiscale necesare pentru a face față provocărilor aduse de infecțiile cu coronavirus, în ceea ce privesc efectele economice ale epidemiei.

„Astăzi (miercuri - n.red.) la ora 16:00 discutăm despre ce măsuri putem lua pentru a atenua efectele economice ale COVID-19. Deja v-am spus că așa cum arată lucrurile măsurile trebuie să fie de natură fiscală. DAR pentru a avea impact maxim este nevoie de coordonarea politicilor fiscale și monetare. Am ținut legătură în permantenta cu domnul Guvernator și deja avem formate echipe de lucru cu experți din MFP și BNR. Pentru prima dată suntem în fața unei astfel de provocări și NU avem niciun fel de probleme pe partea de finanțare. Am fost precaut, am atras finanțare (chiar daca am fost linșat mediatic pentru asta) și avem resursele necesare pentru plata tuturor cheltuielilor din buget. Chiar și în contextul în care a trebuit să facem plăți către Ministerul Sănătății, în plus, de aproximativ 620 milioane lei. Avem resursele și instrumentele fiscale necesare pentru a face față acestei provocări”, a scris Cîțu, pe pagina sa de socializare.

Potrivit unei comunicări a Grupului de Comunicare Strategică, prima reuniune a Grupului de Lucru Interinstituțional pentru evaluarea impactului economic, financiar și bugetar asupra României, generat de efectele epidemiei Covid-19 – (GLI-ECOROM), va avea loc miercuri, începând cu ora 16.00, la Palatul Victoria.

La această reuniune vor participa Ludovic Orban, prim-ministrul României, coordonatorii Grupului de lucru, Ionel Dancă, șeful Cancelariei prim-ministrului și Cosmin Marinescu, consilierul prezidențial pentru politici economice și sociale, Mugur Isărescu, guvernatorul BNR, Elena Doina Dascălu, prim-vicepreședintele ASF, Daniel Dăianu, președinte al Consiliului Fiscal, Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței, Florin Cîțu, ministrul Finanțelor Publice, Virgil Popescu, ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Lucian Bode, ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, Violeta Alexandru, ministrul Muncii și Protecției Sociale, Victor Costache, ministrul Sănătății, Marcel Boloș, ministrul Fondurilor Europene, Cristian Stănică, președintele Comisiei Naționale de Strategie și Prognoză, Tudorel Andrei, președintele Institutului Național de Statistică, Simona Moagăr-Poladian, directorul Institutului de Economie Mondială.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close