Antena 3 CNN Coronavirus Două doze de Johnson & Johnson, mai eficiente decât schema completă cu Pfizer. Studiul, efectuat în țara care a semnalat varianta Omicron

Două doze de Johnson & Johnson, mai eficiente decât schema completă cu Pfizer. Studiul, efectuat în țara care a semnalat varianta Omicron

Supra-rapelul cu vaccinul în doză unică de la Johnson & Johnson a crescut cu peste 20% protecția împotriva formelor grave de COVID, care necesită spitalizare.

Două doze de Johnson & Johnson, mai eficiente decât schema completă cu Pfizer. Studiul, efectuat în țara care a semnalat varianta Omicron
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    30 Dec 2021   •   12:20

Acest rezultat a fost stabilit în urma unui nou studiu, încă nesupus analizei independente, care a fost realizat în Africa de Sud și în care au fost injectați angajați din domeniul sănătății, transmite Reuters.

O a doua doză de vaccin Johnson & Johnson a fost administrată la 69.092 de persoane, în perioada 15 noiembrie - 20 decembrie.

Booster-ul s-a dovedit eficient în proporție de 84% în prevenirea spitalizării în cazul angajaților care au fost infectați în urma răspândirii variantei Omicron

Eficacitatea vaccinului în prevenirea spitalizării a crescut de la 63% la 84% 14 zile mai târziu, în urma vaccinării cu doza a doua.

La începutul acestei luni, un alt studiu realizat în Africa de Sud a arătat că două doze de vaccin Pfizer oferă o protecție de 70% împotriva spitalizării.

Oamenii de știință din Africa de Sud au alertat pentru prima dată Organizația Mondială a Sănătății privind existența tulpinii Omicron, la sfârșitul lunii noiembrie. 

×
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close