Antena 3 CNN Coronavirus Medic rezident, garda de vineri seara: ”Puține locuri pentru copiii COVID pozitivi, pentru că au tot venit. Și vor mai veni...”

Medic rezident, garda de vineri seara: ”Puține locuri pentru copiii COVID pozitivi, pentru că au tot venit. Și vor mai veni...”

Un medic rezident de la Spitalul Clinic de Urgență pentru copii "Marie Curie" povestește, pe o rețea socială, ce înseamnă o gardă de vineri seara în pandemia COVID. ”Am aflat că sunt puține locuri disponibile la Matei Balș pentru transferul copiilor COVID pozitivi stabili pentru că au tot venit. Și vor mai veni...”.

Medic rezident, garda de vineri seara: ”Puține locuri pentru copiii COVID pozitivi, pentru că au tot venit. Și vor mai veni...”
Sursa foto: pexels
de Laura Dinu    |    31 Aug 2021   •   08:40

”Nu știu cum e seara de vineri în alte părți, însă la camera de gardă am evaluat mai mulți copii, dintre care doi sunt de menționat.

Primul copil - 4 ani, puseuri febrile debutate în urmă cu 12 ore, T max - 41.2 C, refractar la tratament, saturații bune, fără alte manifestări clinice îngrijorătoare, mama nevaccinată, susținând că are în prezent laringită nedocumentată, convinsă că nu poate fi altceva, după teste, pozitivă COVID, la fel și copilul.

Al doilea copil - sugar de 1 lună, puseuri febrile debutate în urmă cu 3 zile, T max - 38.5 C, refractar la tratament, scaune de consistență apoasă, mama nevaccinată, simptomatologie similară, pozitivă COVID, la fel și sugarul, ambii transportați la Matei Balș prin SMURD.

Sunând pentru transfer, am aflat că sunt puține locuri disponibile la Matei Balș pentru transferul copiilor COVID pozitivi stabili pentru că au tot venit. Și vor mai veni”, scrie medicul pe Facebook. 

Nu știu cum e seara de vineri în alte părți, însă la camera de gardă am evaluat mai mulți copii, dintre care doi sunt de...

Publicată de Cristina Drăghici pe Vineri, 27 august 2021

×
Subiecte în articol: medic rezident
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close