Antena 3 CNN Coronavirus Medic român întors din Italia: „Nu poti să-ţi dai seama cum evoluează boala. Corpul poate să se lupte cu virusul sau nu”

Medic român întors din Italia: „Nu poti să-ţi dai seama cum evoluează boala. Corpul poate să se lupte cu virusul sau nu”

Un medic român care s-a întors din Italia recunoaște că virusul nu alege și oricine se poate îmbolnăvi.

Medic român întors din Italia: „Nu poti să-ţi dai seama cum evoluează boala. Corpul poate să se lupte cu virusul sau nu”
Sursa foto: Foto: Facebook
04 Mai 2020   •   15:21

Timişoreanca Ema Pascal, medic la secţia ATI a Spitalului Judeţean din Reşiţa, spune și că virusul a fost mult mai puternic în Italia. 

„Aparţinatorii nu au voi să vină în spital, dar în fiecare zi, la o anumită oră, medicii îi sună pe aparţinători. Le explică, stau de vorbă şi le oferă oarecum şi un sprijin psihologic şi aparţinătorilor", spune medicul. „Noi lucram în Merate, în ture de 12 ore pe zi, incluzând şi ture de noapte. La spital erau foarte bine organizaţi, aveau pe lângă terapie intensivă o secţie de pneumologie, un fel de terapie subacută, unde pacienţii cu COVID-19 erau internaţi şi dacă se agravau erau aduşi pe terapie intensivă. Acolo erau foarte bine monitorizaţi de kinetoterapeuţi specializaţi şi mulţi pacienţi se vindecau acolo şi nu mai ajungeau pe terapie intensivă. Kinetoterapeuţii erau foarte bine pregătiţi, era o colaborarea extraordinară între ei şi medicii şi îi ajutau foarte mult pe pacienţi. Pe terapie intensivă, majoritatea bolnavilor erau erau între 65-70 de ani, dar la pneumologie erau si tineri. COVID-19 nu ţine cont de vârstă, şi se poate întâmpla oricui, oricât de tânăr ai fi. Nu poti să-ţi dai seama cum evoluează boala. Corpul poate să se lupte cu virusul sau nu. Este adevărat că la pacienţii mai în vârstă şi la cei care au patologie asociată este mai gravă", spune Ema Pascal pentru Adevarul.

 

×
Subiecte în articol: medic roman
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close