Antena 3 CNN Coronavirus Medici rezidenți și studenți Erasmus, surprinși de pandemie în străinătate, au fost aduși în țară

Medici rezidenți și studenți Erasmus, surprinși de pandemie în străinătate, au fost aduși în țară

Aproape 280 de români, blocați în străinătate din cauza măsurilor luate în contextul pandemiei, între care se numără studenți Erasmus, medici rezidenți și consuli onorifici, au fost aduși în țară din Franța, Marea Britanie și Irlanda de Nord, anunță Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Medici rezidenți și studenți Erasmus, surprinși de pandemie în străinătate, au fost aduși în țară
Sursa foto: Hepta
de S.T.    |    24 Mai 2020   •   14:00

„În continuarea demersurilor întreprinse pentru facilitarea revenirii în țară a cetățenilor români aflați în străinătate și care au fost afectați de măsurile de restrângere a transportului aerian adoptate în contextul gestionării pandemiei de COVID-19, Ministerul Afacerilor Externe informează că, în seara zilei de 23 mai, a fost facilitată revenirea în țară a 140 cetățeni români care se aflau pe teritoriul Republicii Franceze și a 137 cetățeni români din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, ca urmare a demersurilor comune ale Ministerului Afacerilor Externe, ale Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor și ale Ministerului Afacerilor Interne”, arată sursa citată.

Printre cetățenii români repatriați din Republica Franceză se regăsesc studenți Erasmus, persoane ale căror contracte de muncă au fost reziliate, turiști aflați în tranzit din Statele Unite ale Americii și medici rezidenți care și-au desfășurat stagiul în acest stat.

277 de cetăţeni români - studenţi, muncitori sezonieri - aflaţi în Franţa şi Marea Britanie au fost aduşi în ţară cu curse Tarom

„Cetățenii români repatriați din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord sunt studenți, persoane spitalizate care au beneficiat de sprijinul autorităților britanice pentru repatriere, persoane fără adăpost, lucrători sezonieri din Insula Jersey, pentru care cei doi consuli onorifici ai României din St. Helier și Southhampton și autoritățile locale au întreprins demersuri de facilitare a repatrierii”, precizează MAE.

De asemenea, demersurile autorităților române au permis revenirea în România a patru cetățeni străini rezidenți, respectiv doi cetățeni francezi, un cetățean canadian, membru de familie al unui cetățean român, și un cetățean britanic.

Repatrierea a fost asigurată cu două curse aeriene speciale operate de compania Tarom, pe rutele București-Paris-București și București-Londra-București.

De asemenea, prin intermediul cursei aeriene pe ruta București – Paris a fost facilitată repatrierea a 76 cetățeni francezi, care se aflau pe teritoriul României.

×
Subiecte în articol: medici studenti Erasmus
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close