Antena 3 CNN Coronavirus O echipă de medici români lucrează la o soluție terapeutică rapidă împotriva COVID-19

O echipă de medici români lucrează la o soluție terapeutică rapidă împotriva COVID-19

Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României inițiază un nou demers în campania împotriva noului coronavirus. Printr-un parteneriat cu specialiști reputați susține obținerea rapidă a unui remediu imunologic activ care ar putea asigura tratarea persoanelor infectate și imunizarea în masă a populației.

O echipă de medici români lucrează la o soluție terapeutică rapidă împotriva COVID-19
Sursa foto: pexels
de L.D.    |    09 Apr 2020   •   14:27

Soluția, dezvoltată de o echipă de medici români împotriva coronavirus, ar putea fi un ser cu anticorpi specifici, bazat pe imunoglobulina Y specifică anti Covid 19, care ar putea asigura tratarea persoanelor infectate și imunizarea în masă a populației.

Dacă studiile se vor finaliza cu succes, soluția imunologică cu caracter terapeutic și preventiv, va fi utilă atât în perioada în care se va definitiva apariția unui vaccin adecvat, dar și ulterior acestei perioade, ca alternativă de protecție pentru persoanele care au o patologie ce reprezintă contraindicație absolută pentru vaccinare.

Acest produs este realizat de o echipă de medici români, cu experiență în imunologie și studii de cercetare pe imunoglobuline.

Proiectul face parte din campania Fundației Dan Voiculescu de implicare în efortul național de combatere a pandemiei de Coronavirus, concretizată recent și cu susținerea achiziției unor unități exterioare de triaj al pacienților critici, pentru Secția ATI a Institutului Clinic Fundeni.

×

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
x close