Antena 3 Coronavirus Infecţionistul Octavian Jurma: În loc să plătim medicii de familie, să dăm banii celor care se vaccinează

Infecţionistul Octavian Jurma: În loc să plătim medicii de familie, să dăm banii celor care se vaccinează

de Mia Lungu    |    28 Apr 2021   •   17:34
Infecţionistul Octavian Jurma: În loc să plătim medicii de familie, să dăm banii celor care se vaccinează Hepta

Infecţionistul Octavian Jurma a venit cu o idee revoluționară. În loc să fie plătiți medicii de familie pentru vaccinări, banii să fie dați persoanelor care se vaccinează, ca stimulent.

„Am o idee mai bună decât să plătim un bonus pentru fiecare inoculare medicilor de familie. Haideți să dăm banii ăștia celor care se vaccinează!”, scrie pe Facebook infecţionistul.

Octavian Jurma crede că, până la urmă, cei care se vaccinează fac un efort mai mare decât medicul care îi vaccinează și își asumă și niște „riscuri eroice, dacă ascultăm negaționiștii”.

„Ne costă tot 100 de lei pe vaccinare, dar vom avea cu siguranță rezultate mult mai bune. Dar asta ar fi un beneficiu pentru cei vaccinați și în România nu discriminăm repetenții, discriminăm doar premianții”, adaugă medicul.

În opinia acestuia, este o ideea proastă să fie plătiți medicii de familie pentru vaccinare, pentru că alimentează suspiciunea că medicul îi vaccinează pentru bani și îi scade autoritatea și credibilitatea: „inhibă atât medicul, cât și pacientul. Medicii sunt deja plătiți pentru a avea grijă de sănătatea pacientului, lucru care include vaccinarea și în cazul altor boli contagioase”.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close