Antena 3 CNN Coronavirus Pacienții cu COVID-19 de la spitalul modular Lețcani au fost mutați din cauza frigului. Autoritățile spun că au eliberat spitalul pentru sterilizare

Pacienții cu COVID-19 de la spitalul modular Lețcani au fost mutați din cauza frigului. Autoritățile spun că au eliberat spitalul pentru sterilizare

Problemele de la Spitalul modular din Leţcani, unde sunt trataţi bolnavi de COVID 19, par fără sfârşit. Pacienţii au îndurat frigul în saloane deoarece sistemele de climatizarea se opresc frecvent din cauza fluctuaţiilor de curent.

Pacienții cu COVID-19 de la spitalul modular Lețcani au fost mutați din cauza frigului. Autoritățile spun că au eliberat spitalul pentru sterilizare
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    14 Ian 2021   •   16:10

Deşi problema a fost identificată de săptămâni bune, încă nu a fost găsită şi o soluţie. Şi mai grav este faptul că, în acest moment nu se ştie dacă instalaţiile vor funcţiona în condiţiile în care se anunţă nopţi geroase.

Autoritățile au anunțat că spitalul mobil de la Leţcani va fi închis pentru câteva zile, timp în care se vor face lucrări de dezinfectare şi sterilizare, precum şi lucrări de mentenanţă. Se pare, însă, că adevăratul motiv ar fi defecțiunile la instalația de căldură, care au făcut ca pacienții să îndure frigul de mai multe ori în ultimele luni.

"Am avut discuții ample, atât distribuitorul cât și cu cu furnizorul de curent, am testa sursele. Au din partea Consiliului Județean și finanțarea necesară să instaleze cât mai repede niște stabilizatoare de tesniune.

Instalația de căldură generează pentru o perioada de timp 1 ora - maxim 2 ore, o scădere de temperatura și un discomfort. Asta am gestionat-o cumva printr-o soluție secundară, cu niște aeroterme, dar nu poate fi asta o soluție consolidată, o soluție stabilă.", a precizat pentru Antena 3, Marius Dangă, Vicepreședintele CJ Iași.

"La sfârșitul săptămânii va veni o echipa de mentenanță pentru a face o verificare a sistemului de încălzire. Cu această ocazie vom realiza și sterilizarea spațiilor spitalului. Situația medicală din zona Moldovei în momentul de față ne-a permis să mutăm pacienții la celelalte spitale, fiind locuri, atat pe ATI, cât și pentru formele ușoare și medii.", a declarat pentru Antena 3, Dr. Florin Roșu, Managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași.

×
Subiecte în articol: pacienti Lețcani spital modular frig
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close