Antena 3 CNN Coronavirus Alertă la Vatican: Papa Francisc a intrat în contact cu un episcop testat pozitiv cu COVID-19

Alertă la Vatican: Papa Francisc a intrat în contact cu un episcop testat pozitiv cu COVID-19

De la 1 octombrie, certificatul verde va deveni obligatoriu pentru a putea intra în Statul Vatican. Nu intamplator, ci pentru ca la ora actuala Vaticanul se afla in plină alerta COVID-19, după ce Papa Francisc a intrat în contact cu un episcop infectat.

Alertă la Vatican: Papa Francisc a intrat în contact cu un episcop testat pozitiv cu COVID-19
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    21 Sep 2021   •   13:14

Corespondentul Antena 3 în Italia, Naty Badea, a oferit, marți, detalii despre întreaga situație.

Se pare că Arhiepiscopul de Presov, Jan Babjak, demnitarul superior al Bisericii Greco-Catolice Slovace, a fost infectat cu coronavirus în timpul recentei vizite a Papei Francisc în Slovacia, relatează presa locală.

Conferința Episcopilor Slovaci (KBS) nu a elaborat încă modul în care mulți alți episcopi și preoți vor intra în carantină. Purtătorul de cuvânt al KBS, Martin Kramara, a declarat pentru TV Markiza că toate persoanele care au fost în contact cu arhiepiscopul, precum și cu Vaticanul, au fost informate despre starea sa de sănătate.

Toti episcopii bisericii sunt vaccinati impotriva COVID-19, a menționat acesta.

Joi, Babjak a aflat că arhiepiscopul grec cu care participase la Congresul euharistic de la Budapesta la începutul lunii septembrie a fost testat pozitiv pentru coronavirus. Ulterior, același Arhiepiscop Grec a participat la vizita Papei Francisc în Slovacia în perioada 12-15 septembrie.

Aproximativ 40.000 de oameni au participat la liturghia celebrată de greco-catolici, împreună cu Papa la Presov, Slovacia de Est, pe 14 septembrie.

Certificatul verde devine obligatoriu la Vatican 

De la 1 octombrie intrarea în Vatican va fi permisă numai cu certificatul verde, sau „green pass-ul”.

Decizia a fost luată de Comisia pontificală a statului Vatican: „Începând cu 1 octombrie 2021 este permisă intrarea în Vatican exclusiv cu certificatul verde european sau cu un test COVID-19 negativ”.

Italia a devenit joi prima ţară din Europa care a impus obligativitatea certificatului verde pentru toţi angajaţii.

Măsura va fi introdusă din 15 octombrie şi va rămâne în vigoare până la sfârşitul anului, potrivit Mediafax.

 

×
Subiecte în articol: Vatican Papa Francisc episcop infectat
Parteneri
Buletinele cu cip, gratuite. Cum beneficiază românii de ele şi care sunt noile schimbări la cărțile electronice de identitate
x close