Antena 3 CNN Coronavirus Pastila anti-COVID de la Pfizer a primit autorizare "condiţionată" în China

Pastila anti-COVID de la Pfizer a primit autorizare "condiţionată" în China

Comprimatele de la Pfizer pentru tratarea COVID-19 vor putea fi folosite în China: agenţia naţională a medicamentelor din această ţară a dat sâmbătă o aprobare "condiţionată", în condițiile în care vaccinurile străine aşteaptă încă să fie aprobate.

Pastila anti-COVID de la Pfizer a primit autorizare "condiţionată" în China
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    12 Feb 2022   •   21:55

Tratamentul antiviral oral este comercializat sub denumirea de Paxlovid. Acesta a fost aprobat la sfârşitul lunii decembrie în Statele Unite şi, de atunci, a fost aprobat în aproximativ 40 de ţări, inclusiv în Uniunea Europeană.

Administraţia naţională a produselor medicale din China a anunţat sâmbătă că a aprobat "condiţionat" medicamentul. La fel ca în alte ţări, pilula va fi rezervată pacienţilor care riscă să dezvolte o formă severă de COVID-19, potrivit AFP.

Gigantul farmaceutic american Pfizer va trebui să continue studiile asupra acestor comprimate şi să prezinte rezultatele autorităţii chineze de reglementare, se arată într-un comunicat publicat pe site-ul acesteia din urmă.

Acest tip de tablete ar putea marca un pas spre sfârşitul pandemiei, deoarece sunt uşor de administrat: pot fi luate acasă, cu un pahar cu apă.

Paxlovid este o combinaţie între o nouă moleculă, PF-07321332, şi ritonavir, un antiviral HIV, care se administrează sub formă de tablete separate. Conform unor studii, acest medicament reduce semnificativ internările în spital şi decesele la pacienţii cu risc de a dezvolta o formă severă a bolii şi ar trebui să rămână eficient împotriva variantei Omicron.

Antiviralele acţionează prin diminuarea capacităţii de replicare a unui virus, încetinind astfel evoluţia bolii.

 

×
Subiecte în articol: pastila anti-COVID Pfizer autorizare China
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close