Antena 3 CNN Coronavirus Pisicile, cea mai vulnerabilă specie în faţa coronavirusului."Ţineţi felinele în casă!" 

Pisicile, cea mai vulnerabilă specie în faţa coronavirusului."Ţineţi felinele în casă!" 

Medicii veterinari recomandă proprietarilor de pisici să ţină felinele în casă, pentru a preveni răspândirea noului coronavirus. Reprezentanţii Asociaţiei Veterinarilor din Marea Britanie susţin că pisicile ar fi cea mai vulnerabilă specie la COVID-19.

Pisicile, cea mai vulnerabilă specie în faţa coronavirusului."Ţineţi felinele în casă!" 
09 Apr 2020   •   07:45

Mai multe studii, realizate în ultima perioadă de medicii veterinari britanici, demonstrează că pisicile îşi pot transmite virusul una celeilalte.

De aceea, medicii veterinari recomandă persoanelor confirmate pozitiv cu coronavirus să limiteze drastic interacţiunea cu animalele de companie, în special cu pisicile, dovedite a fi cele mai vulnerabile la coronavirus.

Sunt necesare "măsuri de precauţie logice", avertizează specialiştii, pe care trebuie să le ia proprietarii pentru a nu transmite virusul animalelor de companie, care îl pot purta pe blană. 

"Evită contactul inutil cu animalul de companie, să îl iei în braţe sau să îi permiţi să îţi lingă faţa, şi nu atinge câinii altor persoane atunci când aceştia sunt plimbaţi", mai spun specialiştii.
 

×
Subiecte în articol: pisicile coronavirus
Parteneri
Marcel Boloş, planuri pentru creşterea TVA-ului în România
x close