Antena 3 CNN Coronavirus Primăria Capitalei începe testarea gratuită a personalului didactic și auxiliar

Primăria Capitalei începe testarea gratuită a personalului didactic și auxiliar

Primăria Capitalei dă startul testării gratuite a personalului didactic și auxiliar. Aplicația online în proiectul „Testăm pentru a salva economia și locurile de muncă” se deschide joi, la ora 15.00.

Primăria Capitalei începe testarea gratuită a personalului didactic și auxiliar
Sursa foto: Hepta
de Diana Dragotescu    |    10 Sep 2020   •   13:15

Numărul de locuri disponibil pentru testarea Real Time PCR, a fost majorat de la 3.000 de locuri la 27.000 de locuri, valoarea totală a proiectului, după suplimentarea cu 24.000 a numărului beneficiarilor, fiind de 5.442.000 lei.

„Sprijinul financiar în valoare de 200 lei/beneficiar - decontat de ASSMB direct unităților sanitare care realizează testarea, afiliate proiectului - este acordat angajaților farmaciilor, celor din domeniul alimentației publice, reprezentanților mass-media, angajaților firmelor de curierat, precum și personalului didactic și personalului auxiliar care își desfășoară activitatea în unitățile de învățământ din ciclul preșcolar, primar, gimnazial și liceal, din Municipiul București, care vor solicita participarea, în mod voluntar, la efectuarea testării RT-PCR, în vederea depistării infectării cu virusul SARS-CoV-2. Personalul didactic și auxiliar din Capitală, care dorește să beneficieze de testarea gratuită RT-PCR, se poate înscrie pe site-ul www.assmb.ro, la secțiunea dedicată Proiectului „Testăm pentru a salva economia și locurile de muncă”, urmând pașii indicați în aplicația de înscriere aflată la adresa de Internet - https://testamcovid.assmb.ro”, anunță Primăria Capitalei.

Potrivit Primăriei Capitalei, după finalizarea înscrierii, unitatea de implementare a proiectului, din cadrul ASSMB, va face programarea beneficiarilor la unitățile medicale de specialitate afiliate proiectului, în limita capacității de testare comunicată zilnic de acestea.

Rezultatele pozitive ale testărilor vor fi raportate de către unitatea medicală care a efectuat testarea la INSP și la direcțiile de sănătate publică, urmând a fi luată procedura stabilită legal pentru astfel de cazuri.

În situația în care rezultatul testului este incert, retestarea se va face în mod gratuit de către unitatea medicală afiliată.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: primaria capitalei testare
Parteneri
DJ Lalla este tânăra găsită moartă pe plaja din Mamaia!
x close