Antena 3 CNN Coronavirus Raed Arafat consideră că medicii ca Flavia Groșan induc oamenii în eroare: "Medicina nu se susține în stradă"

Raed Arafat consideră că medicii ca Flavia Groșan induc oamenii în eroare: "Medicina nu se susține în stradă"

Șeful DSU, Raed Arafat, a fost întrebat cum comentează susţinerea dr. Flavia Groşan de către pacienţii vindecaţi de ea, susţinere atât prin mediile online, cât şi fizic, în momentul în care a fost invitată la o discuţie în cadrul Comisiei etice din cadrul Colegiului Medicilor Bihor.

Raed Arafat consideră că medicii ca Flavia Groșan induc oamenii în eroare: "Medicina nu se susține în stradă"
de Mia Lungu    |    26 Mar 2021   •   18:16

"Medicina nu se susţine în stradă din punct de vedere al practicii actului medical. Actul medical se face pe bază de ştiinţă medicală şi pe bază de protocoale medicale care sunt dovedite, care sunt stabilite prin cercetare. Am evitat să intru în polemici de acest gen, pentru că nu este nici prima, nici ultima dată când avem colegi care vin cu păreri contrare părerilor generale care există din punct de vedere medical.

Dar ce v-am zis cred că explică un punct de vedere. Noi, ca medici, când comunicăm cu populaţia, dacă începem să comunicăm toate aspectele ştiinţifice, în detaliu, s-ar putea să-i derutăm atât de mult încât să nu mai înţeleagă nimeni despre ce este vorba. Deci ca să înţelegi anumite lucruri faci şase ani de medicină, mai faci încă cinci ani de specializare, mai cumulezi experienţă.

Când discutăm între noi, ca medici, înţelegem anumite nuanţe şi anumite lucruri, dar când intrăm în amănunte pot să devină derutante pentru populaţie. Şi trebuie să le explici pe înţelesul tuturor.

Asta este o problemă cu care ne-am confruntat în România și în alte ţări. Colegi care ies şi explică nişte lucruri care nu sunt pe înţelesul tuturor şi atunci induc oamenii în eroare

Mai mult decât atât nu cred că o să intru să comentez acest caz", a declarat Raed Arafat, după evenimentul de la Centrul de pregătire a salvatorilor de la Sîntion, în comuna Borş.

Preşedintele Colegiului Medicilor Bihor, dr. Carmen Pantiş a declarat luni, după discuţiile din cadrul Comisiei de etică a Colegiului cu dr. Flavia Groşan, că aceasta nu va fi sancţionată.

Şefa Colegiului Medicilor Bihor anunţase, săptămâna trecută, că medicul pneumolog Flavia Groşan a fost invitată pentru discuţia cu Comisia de etică şi deontologie medicală, după ce instituţia s-a autosesizat în urma afirmaţiilor acesteia, publicate într-un ziar central, privind protocoalele din spitale pentru tratamentul COVID-19.

Flavia Groșan: ''Prieteni, am scăpat. Am intrat cu lacrimi în ochi la comisie şi am ieșit cu lacrimi în ochi!''

Flavia Groşan, doctoriţa care a împărţit România în două a dat explicaţii, luni, în faţa comisiei de etică a Colegiului Medicilor. Medicul din Oradea a postat un mesaj pentru susținătorii săi.

Prieteni, am scăpat. Am intrat cu lacrimi in ochi la comisie si am ieșit cu lacrimi in ochi. Mi-ati transmis o emoție ieșită din comun.

Interviul a fost o chestie eleganta, între colegi. Cu unii ma știu de foarte mult timp. Am spus ceea ce dumneavoastră știți de la mine de un an. Nu va fie frica. Mergem înainte.

PS Ati fost fenomenali. Va iubesc'', a scris luni, medicul pneumolog, pe pagina sa de Facebook.

Medicul Flavia Groşan a provocat o mare controversă în spaţiul public, după ce a vorbit de reţeta proprie cu care ar fi vindecat 1.000 bolnavi de COVID. Aceasta a fost aplaudată luni de susţinători şi a primit flori, atunci când a ajuns la Colegiul Medicilor, pentru a fi audiată.

Comisia de Etică din Colegiul Medicilor Bihor a decis, luni, că nu este vorba de malpraxis în cazul doctoriţei Flavia Groşan.

×
Subiecte în articol: Raed Arafat Flavia Groșan medicii medicii
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close