Antena 3 CNN Coronavirus Simptomele celor care fac COVID, deşi sunt vaccinaţi vs cei nevaccinaţi

Simptomele celor care fac COVID, deşi sunt vaccinaţi vs cei nevaccinaţi

Semnele infecţiei cu coronavirus încep să difere în cazul celor vaccinaţi în comparaţie cu cei care nu s-au imunizat anti-COVID.

Simptomele celor care fac COVID, deşi sunt vaccinaţi vs cei nevaccinaţi
Sursa foto: pixabaxy.com
de Andreea Cigolea    |    21 Sep 2021   •   13:20

Astfel, în cazul persoanelor care s-au imunizat anti-COVID, strănutul repetat poate să fie un semn al infecţiei cu coronavirus varianta Delta, a spus medicul Amelia Dan, marţi, la Antena 3.

De cealaltă parte, cei nevaccinaţi trebuie să fie atenţi la tuse. O tuse persistentă este un simptom al infecţiei cu Delta.

"Se pare că aceste strănuturi repetate sunt o caracteristică pentru infecţia cu noua variantă Delta, mai puţin decât pierderea mirosului şi gustului.

Strănutul repetat, un semn al infecţiei cu Delta coronavirus

Nu este obligatoriu ca infectarea cu varianta Delta să fie însoţită de pierderea mirosului. Evident, se asociază durerea de gât, tusea persistentă.

S-au făcut o serie de studii conform cărora, în cazul celor nevaccinaţi tusea persistentă este clar semnul de infecţie cu coronavirus, iar pentru cei care sunt vaccinaţi, fie cu o doză sau cu schema completă, persistă strănutul", a precizat dr. Amelia Dan, marţi, la rubrica Sfat de Sănătate, de la Antena 3.

În rest, există şi simptome comune, precum dureri de cap, secreţii nazale.

"Simptomatologia clinică este comună cu a infecţiilor respiratorii: dureri de cap, secreţii nazale abundente şi strănutul repetat", a adăugat medicul.

Cum ne protejăm copiii de COVID când merg la şcoală

A început şcoala şi mulţi părinţi se gândesc ce au de făcut pentru a-şi proteja copiii de varianta Delta a coronavirusului.

Pediatrul Amelia Dan ne spune ce avem de făcut pentru ca ai noştri copii să nu se îmbolnăvească la şcoală, dar şi care sunt noile simptome ale infecţiei cu SARS-CoV-2, care ar trebui să ne îngrijoreze.

"În primul rând este important să se stabilească nişte reguli de igienă, în care spălatul mâinilor foarte des să fie regulă de aur", a spus medicul pediatru Amelia Dan.

Bilanţ COVID-19 din 21 septembrie 2021. Aproape 7.000 de cazuri noi

Bilanţ COVID-19 din 21 septembrie 2021, în România. Grupul de Comunicare Strategică a anunţat că, în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 6.789 noi cazuri de coronavirus.

Până astăzi, 21 septembrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.158.841 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 80 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 

Până marţi, 35.721 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

×
Parteneri
Marcel Boloş, planuri pentru creşterea TVA-ului în România
x close