Antena 3 CNN Coronavirus Testare Covid-19 în Maramureș. Peste 50.000 de persoane vor fi testate gratuit

Testare Covid-19 în Maramureș. Peste 50.000 de persoane vor fi testate gratuit

Președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Valer Zetea, anunță testarea gratuită a maramureșenilor pentru identificarea infecțiilor cu coronavirus.

Testare Covid-19 în Maramureș. Peste 50.000 de persoane vor fi testate gratuit
Sursa foto: Hepta
de S.T.    |    12 Iun 2020   •   16:21

50.000 de maramureșeni vor fi testați gratuit pentru identificarea infecțiilor cu virusul SARS-CoV-2.

„Consiliul Județean Maramureș a aprobat proiectul „TESTĂM PENTRU SĂNĂTATEA MARAMUREŞENILOR”, o inițiativă prin care se dorește ca, până la finalul anului, să fie #testați COVID-19, GRATUIT, 50.000 de BENEFICIARI din județ care NU se înscriu în definițiile de caz prezentate în Metodologia națională de testare.

Proiectul constituie una dintre acțiunile de debut ale parteneriatului administrativ și civic, inițiat de către CONSILIUL JUDEȚEAN MARAMUREȘ și PRIMĂRIA MUNICIPIULUI BAIA MARE și își dorește să vină, în primul rând, în sprijinul agenților economici din județ.

Alături de ajutorul FINANCIAR și LOGISTIC oferit de Primăria Municipiului Baia Mare, care își va asuma cheltuielile legate de testarea băimărenilor, vom putea contribui la recâștigarea încrederii cetățenilor că își pot RELUA ACTIVITATEA la locul de muncă, în condiții de maximă siguranță”, transmite Gabriel Valer Zetea pe pagina sa de Facebook.

O nouă metodă de diagnosticare a infecției COVID-19

„Principiul testării în masă a maramureșenilor se referă la o nouă metodă de testare, și anume testarea de grup prin metoda „POOLING”, posibilă prin utilizarea capacității de testare automată a laboratoarelor de biologie moleculară.

La nivel național, sunt puține administrații locale care au implementat un astfel de proiect de testare în masă. După București și Bihor, ne dorim să fim următoarea administrație din țară care propune un PROGRAM de TESTARE, paralel cu cel stabilit de Ministerul Sănătății”, mai scrie Zetea.

×
Subiecte în articol: testare Maramureș

Philip Morris susține inovația

Care sunt cele 9 priorități strategice ale României în 2023 | Soluții pentru o economie profitabilă

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close