Antena 3 CNN Coronavirus Regulile se schimbă! Ce faci dacă ai simptome COVID

Regulile se schimbă! Ce faci dacă ai simptome COVID

Ministerul Sănătății a stabilit care sunt procedurile în cazul testării RT-PCR la domiciliu sau în centrele de recoltare organizate de autorități.

Regulile se schimbă! Ce faci dacă ai simptome COVID
Sursa foto: getty images
de Laura Dinu    |    24 Ian 2022   •   13:53

Potrivit Ministerului Sănătății, persoanele care au simptome specifice infecției cu virusul SARS-CoV-2, cu indicație de testare RT-PCR, vor solicita testarea către Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București prin numărul de Call Centre 021-9462 sau prin platforma online de la adresa https://dspb.ro/formular-programare-test-covid-19/.

Persoanele care nu au posibilitatea de a se deplasa la un centru de testare, vor menționa acest lucru în formularul online sau operatorului Call Centre pentru a fi introduse în lista de așteptare pentru testare la domiciliu.

Pentru persoanele care se pot deplasa către un centru de recoltare, fără a utiliza mijloacele de transport în comun, DSP va informa solicitantul cu privire la posibilitatea testării într-un punct de recoltare organizat într-o unitate sanitară, prezentându-i le pe cele din imediata vecinătate. De asemenea, DSP va emite prin email sau sms numărul de înregistrare al cererii, numele solicitantului și CNP-ul parțial anonimizat, pe care pacientul îl va prezenta la centrul de testare.

Persoanele care vor merge în punctele de recoltare, vor prezenta dovada înregistrării de testare la DSP București. Fără această dovadă, recoltarea probelor pentru RT-PCR, nu se va efectua, avertizează autoritățile.

După recoltare, persoana testată va aștepta la domiciliu rezultatul testului RT-PCR, pe care îl va primi prin email / sms din aplicația CORONAFORMS.

În cazul în care rezultatul testului este pozitiv, pacientul trebuie să contacteze medicul de familie și să urmeze indicațiile acestuia, precizează reprezentanții Ministerului Sănătății, scrie Mediafax

×
Subiecte în articol: testare COVID-19
Parteneri
Casa Națională de Pensii, anunț important pentru toți pensionarii!
x close