Antena 3 CNN Coronavirus Un test de salivă pentru depistarea coronavirusului, aprobat în Statele Unite

Un test de salivă pentru depistarea coronavirusului, aprobat în Statele Unite

Primul test care folosește saliva pentru a diagnostica COVID-19, a fost aprobat în Statele Unite. Noua metodă de testare va proteja medicii și va permite un număr mai mare de testări.

Un test de salivă pentru depistarea coronavirusului, aprobat în Statele Unite
Sursa foto: pixabay
14 Apr 2020   •   19:36

Testul a fost creeat la Universitatea Rutgers și a fost aprobat în regim de urgență de Administrația Alimentelor și Medicamentelor (FDA). Acestă modalitate de testare va spori numărul de teste și va proteja cadrele medicale. 

New Jersey va fi primul stat care va implementa această metodă, urmând ca într-un final testul să fie disponibil la nivel național. 

Metoda de testare din prezent presupune o mostră luată de asistenții medicali sau medici din gâtul sau nasul pacientului. Din caza contactului direct, cadrele medicale trebuie să își schimbe mănușile și masca după fiecare pacient. Noul test va permite pacienților să pună singuri saliva într-un recipient, care va fi dus direct în labrorator, elimând astfel contactul direct dintre medic și pacient. 

Universitatea Rutgers a testat metoda pe 60 de persone iar 100% dintre rezultate au fost identice cu cele ale testului actual, informează NYPost.

×
Subiecte în articol: saliva test coronavirus
Parteneri
ANAT propune taxe noi pentru turiști
x close