Antena 3 CNN Coronavirus Imunologul Anthony Fauci, despre vaccinul companiei Johnson&Johnson

Imunologul Anthony Fauci, despre vaccinul companiei Johnson&Johnson

Cel mai reputat expert în boli infecțioase din SUA, doctorul Anthony Fauci, i-a încurajat pe americani să se vaccineze anti-COVID cu unul dintre cele trei seruri aprobate oficial. El a declarat de asemenea că nu ar ezita să își facă vaccinul Johnson & Johnson, cel mai nou autorizat pe piața din SUA.

Imunologul Anthony Fauci, despre vaccinul companiei Johnson&Johnson
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    01 Mar 2021   •   08:41

"Toate trei sunt foarte bune, iar oamenii ar trebui să se vaccineze cu cel care este disponibil pentru ei. Dacă mergeți într-un loc și au J&J, dacă acel vaccin este disponibil, eu l-aș face", a spus Fauci, duminică, în cadrul emisiunii "Meet the Press" de la NBC.

Guvernul SUA a aprobat, sâmbata, vaccinul pentru Covid-19 într-o singură doză de la Johnson & Johnson, devenind astfel al treilea vaccin pentru coronavirus disponibil în SUA dupa cele ale Pfizer/BioNTech si Moderna. 

Dacă vaccinurile produse de Pfizer/BioNTech și Moderna trebuie administrate în două doze și păstrate la temperaturi foarte scăzute, serul produs de J&J poate fi livrat și păstrat la frigider.
Vaccinul Johnson&Johnson, disponibil deja în 3 milioane de doze în SUA, are o eficiență de pana la 87,6% împotriva formelor severe ale COVID-19, au transmis producătorii.

Vaccinarea copiilor, intens dezbătută în SUA

O comisie consultativă a Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din SUA a votat recomandarea de utilizare a vaccinului pentru coronavirus al J&J la persoane cu vârste de peste 18 ani. Livrările la nivel național vor putea începe după ce directorul CDC, Rochelle Walensky, va accepta recomandarea comisiei consultative.

Copiii americani în vârstă de până la 12 ani urmează "foarte probabil" să fie vaccinați la începutul lui 2022, a estimat, duminică, imunologul Anthony Fauci, consilierul Casei Albe în lupta împotriva COVID-19, relatează AFP.

Vaccinarea copiilor diferă foarte mult de la stat la stat și în funcție de natura școlilor - publice, private, religioase, iar autoritatile și cadrele didactice sunt în conflict pe tema pe tema redeschiderii școlilor.

×
Subiecte în articol: Anthony Fauci
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close