Antena 3 CNN Economic Auto Anunț de la minister: Un nou producător auto în România, după Renault și Ford

Anunț de la minister: Un nou producător auto în România, după Renault și Ford

Anunț de la minister: Un nou producător auto în România, după Renault și Ford
Sursa foto: FOTO: Facebook/ Ilan Laufer
22 Ian 2018   •   16:29

Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Ilan Laufer, a reluat, vineri, ideea vehiculată deja de câţiva ani potrivit căreia un al treilea producător auto este interesat să vină în România, însă fără a preciza numele companiei. 

"Pentru ministerul pe care îl conduc şi pentru Invest Romania este o prioritate să încercăm anul viitor să aducem al treilea producător auto în România", a spus ministrul, în cadrul unei declaraţii de presă.

Când jurnaliştii i-au cerut să precizeze numele companiei, el a răspuns: "Încă nu vă pot spune, dar este o prioritate şi ştiţi că ce am promis s-a întâmplat, chiar dacă cândva aţi şi râs, recent, anul trecut. O să vedeţi că ce v-am spus este real şi economia românească o să aibă de câştigat". 

Ideea unui al treilea producător auto în România, după Renault şi Ford, a mai fost enunţată în ultimii ani de autorităţi. În iulie 2016, ministrul de atunci al Economiei, Costin Borc, anunţa că partea română poartă discuţii cu două companii auto de talie internaţională pentru deschiderea unei a treia uzine de asamblare de maşini în România. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Ford Renault ilan laufer
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close