Antena 3 CNN Economic Auto Mercedes-Benz F800 Style, un concept care "rupe gura târgului" la Geneva (FOTO & VIDEO)

Mercedes-Benz F800 Style, un concept care "rupe gura târgului" la Geneva (FOTO & VIDEO)

Mercedes-Benz F800 Style, un concept care "rupe gura târgului" la Geneva (FOTO & VIDEO)
03 Mar 2010   •   17:50

Mercedes a adus la Geneva conceptul F800 Style, care indică felul în care va arăta viitoarea clasă CLS 2011. Maşina are un design îndrăzneţ, lumini LED şi uşi care ?pivotează şi culisează?. ?Linia capotei în genul unui coupe şi proporţiile vehculului îi împrumută un aspect sportiv stilat care reinterpretează design-ul Mercedes-Benz. Rezultatul este o împletire armonioasă a formei inovative cu funcţionalul care îi conferă un stil măreţ şi autoritate?, a declarat Gorden Wagener, şeful departamentului de design Mercedes-Benz, citat de www.worldcarfans.com.

La interior, cabina dispune de scaune uşoare (construite din fibră de carbon şi magneziu), elemente luxoase din lemn şi o consolă centrală interesantă.



Sub capotă, conceptul utilizează o platformă multi-drive care poate folosi o celulă de combustibil sau un sistem hibrid. Potrivit Mercedes, ?fiecare dintre sistemele de propulsie ocupă puţin din spaţiu odată instalate. Acest lucru se aplică în particular propulsiei electrice cu celulă de combustibil, care a fost modificată de Mercedes pentru a fi compactă şi puternică. Rezultatul compactării se traduce printr-un spaţiu interior generos pentru cei cinci pasageri?.



Propulsia hibridă constă dintr-un V6 pe benzină (300 CP / 224 kW) şi un motor electric de 109CP (81kW). În total, conceptul are o putere de 409 cai (305kW) şi accelerează de la 0 la 100 de kilometri pe oră în 4,7 secunde, în timp ce viteza maximă este de 249 km/h sau 121 km/h în modul electric. Dar cel mai important este consumul, de doar 2,9 litri la suta de kilometri. Modelul hibrid foloseşte un acumulator lithiu-ion care poate fi reîncărcat de la o priză obişnuită.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Mercedes mercedes benz
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close