Antena 3 CNN Economic Banca Centrală Europeană: Redresarea în zona euro este mai slabă decât s-a sperat

Banca Centrală Europeană: Redresarea în zona euro este mai slabă decât s-a sperat

Banca Centrală Europeană: Redresarea în zona euro este mai slabă decât s-a sperat
de M.T.    |    18 Noi 2013   •   12:37

Redresarea economică în zona euro este mai slabă decât aşteptările pe care le avea Banca Centrală Europeană, în ciuda faptului că situaţia a început să se îmbunătăţească, a declarat, luni,  Ewald Nowotny, membru în consiliul guvernatorilor BCE, informează agenţia Reuters, citată de Agerpres.

„Situaţia economică din Europa şi în special din zona euro a început să se îmbunătăţească în ultimele luni sau chiar în ultimul an. Dar trebuie să spun că această îmbunătăţire nu este atât de solidă aşa cum poate ne-am fi aşteptat, dar în acelaşi timp rata inflaţiei este clar sub nivelul stabilit de BCE”, a afirmat Nowotny, care este şi guvernatorul Băncii Naţionale a Austriei.

Rata inflaţiei în cele 17 state care utilizează moneda euro este mult sub ţinta de 2% avută în vedere de Banca Centrală Europeană.

În octombrie, rata inflaţiei a scăzut la 0,7% în zona euro, determinând BCE să reducă surprinzător rata dobânzii la nivelul scăzut record de 0,25%.

Săptămâna trecută, Oficiul European pentru Statistică (Eurostat) a anunţat că ritmul de creştere a economiei zonei euro a încetinit în trimestrul trei la 0,1%, după un avans de 0,3% în precedentele trei luni, iar Uniunea Europeană a înregistrat un avans de 0,2%, după o creştere de 0,3% în trimestrul doi.

×
Parteneri
Românii au săpat un tunel timp de 20 de ore pentru a salva un tânăr
x close