Antena 3 CNN Economic Banci Abu Dhabi face profit din retragerea de la banca Barclays

Abu Dhabi face profit din retragerea de la banca Barclays

Abu Dhabi  face profit din retragerea de la banca Barclays
Sursa foto: banca britanica
03 Iun 2009   •   15:49

Abu Dhabi a vândut peste 11 procente din banca Barclays, pentru un profit de 2,5 miliarde de dolari de la o investiţie ce a ajutat instituţia britanică să treacă de criza financiară. Măsura a crescut temerile că şi alţii şi-ar putea retrage profiturile după recenta urcare a cotaţiei.
Compania deţinută de guvernul din Abu Dhabi International Petroleum Investment Company a vândut circa 3,5 miliarde instrumente financiare ce vor fi convertite în acţiuni Barclays până la finele lunii-
Acţiunile au fost vândute la 265 pence, a anunţat Credit Suisse, ce s-a ocupat de vânzare, acesta reprezentând un discount de 16 procente faţă de cotaţia de luni.
Acţiunile Barclays au căzut 13 procente la 274.5, şi din cauza temerilor că şi alţi investitori s-ar putea retrage din companie.
Barclays a strâns fonduri din Qatar, China, Japonia şi Singapore.
Investitorul din Singapore Temasek deţine sub două procente din Barclays, iar viitorul şef ar putea să renunţe la activele financiare deoare doreşte să se orienteze spre sectoarele energetice şi de consum.
IPIC, fond de investiţii deţinut de familia regală din Abu Dhabi , aproape că şi-a dublat banii din momentul în care a investiti în Barclays, care a căutat bani la investitori privaţi şi nu la guvernul britanic.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: piata bancara Abu Dhabi familia regala
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close