Antena 3 CNN Economic Banci Credit Suisse a început să închidă conturile unor clienţi americani

Credit Suisse a început să închidă conturile unor clienţi americani

Credit Suisse a început să închidă conturile unor clienţi americani
Sursa foto: credit suisse
12 Apr 2009   •   18:40

Banca elveţiană Credit Suisse a început să închidă conturile unor clienţi americani care nu au declarat fondurile autorităţilor din Statele Unite, potrivit publicaţiei Sonntagszeitung.

Credit Suisse are 2.500-5.000 de clienţi americani care nu au declarat conturi în străinătate în valoare de circa trei miliarde de franci elveţieni (2,59 miliarde dolari).

Banca a început să renunţe la colaborarea cu clienţii americani, cărora le-a oferit opţiunea fie de a-şi transfera conturile la divizia CS Private Advisors, care va raporta fondurile autorităţilor fiscale americane, fie de a le înmâna cecuri, a relatat publicaţia.

Un director al Credit Suisse a declarat că banca aplică noua strategie " toleranţă zero" numai în cazul anumitor clienţi, dar că analizează opţiunea de a renunţa la serviciile offshore pentru clienţi din Statele Unite.

Reprezentanţii Credit Suisse nu au fost disponibili pentru comentarii.

Altă bancă elveţiană importantă, UBS, a anunţat, în 2008, că nu va mai oferi servicii offshore cetăţenilor americani, după ce autorităţile din SUA au acuzat instituţia financiară că a ajutat la evaziunea fiscală prin intermediul unor conturi din Elveţia.
Antena3.ro

×
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close