Antena 3 CNN Economic Banci Credit Suisse a înregistrat pierderi record de 7 miliarde dolari

Credit Suisse a înregistrat pierderi record de 7 miliarde dolari

Credit Suisse a înregistrat pierderi record de 7 miliarde dolari
Sursa foto: credit suisse
12 Feb 2009   •   18:27

Credit Suisse Group, a doua bancă ca mărime din Elveţia, a anunţat miercuri o pierdere anuală de 8,2 miliarde franci elveţieni (circa 7,1 miliarde dolari), cea mai negativă performanţă din istorie.
În trimestrul al patrulea, pierderile s-au ridicat la 5,2 miliarde dolari.
Credit Suisse a declarat că rezultatele dezamăgitoare de anul trecut de datorează perfomanţelor slabe în tranzacţii, cât şi restructurărilor.
Cu toate acestea, banca şi-a exprimat un optimist prevăzător pentru 2009.
?Am intrat în 2009 cu o poziţie puternic, un model de afaceri robust, o strategie clară şi afaceri bine poziţionate. Ne-am poziţionat astfel încât să fim mai puţin afectaţi de tendinţele negative ale pieţei, dacă persistă şi să facem profit când pieţe îşi revin?, declara directorul Brady Dougan. Anul trecut Credit Suisse a concediat 7000 de persoane, în special din divizia de investiţii.
Marţi, cea mai mare bancă din Elveţie, UBS, raportase pierderi de 17 miliarde dolari.
Guvernul elveţian a anunţat în octombrie că va vărsa 6 miliarde de franci elveţieni în UBS. Banca anunţase în acea perioadă că va transfera Băncii Naţionale elveţiene active nelichide de 60 miliarde de dolari. Activele nelichide sunt cele care nu pot fi vândute uşor, sau fără pierderi substanţiale.
Credit Suisse a refuzat să ia bani guvernamentali, preferând să atragă 8,26 miliarde dolari de la un grup de investitori internaţionali, conduşi de Qatar Investment Authority. Banca a motivat că are un portofoliu scăzut de active afectate şi că are un acces bun la pieţele de capital.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: criza economica piata bancara
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close