Antena 3 CNN Economic Banci Executivul londonez va prelua controlul Lloyds Banking Group

Executivul londonez va prelua controlul Lloyds Banking Group

Executivul londonez va prelua controlul Lloyds Banking Group
Sursa foto: Lloyds Banking Group
09 Mar 2009   •   10:19

Guvernul britanic a confirmat că va prelua pachetul majoritar al Lloyds Banking Group, iar contribuabilii vor deţine 66 procente din acţiuni în schimbul asigurării unor active neperformante de 260 miliarde de lire sterline.
De altfel, criza mondială a produs victime de top la Londra, iar executivul deja controlează două alte mari instituţii bancare- Northern Rock şi Royal Bank of Scotland.

Înţelegerea cu Trezoreria va prevedea angajamentul Lloyds de a împrumuta cel puţin 28 miliarde de lire în următorii doi ani, a declarat şeful Trezoreriei Stephen Timms .
În schimb, guvernul va asigura cele mai riscante împrumuturi ale băncii, iar drept urmare cota sa ar putea ajunge de la 43 la 66 de procente din acţiunile cu drept de vot-
Guvernul ar putea ajunge să deţină 77% din bancă- deşi nu va avea drept de vot pentru toate aceste acţiuni.

Acordul este un pas important în reinstaurarea capacităţii de împrumut în Marea Brtianie, aprecia Timms, care crede că afacerea va pune capăt incertitudinii legată de valoarea activelor Lloyds.
Lloyds Banking Group a fost format din fuziunea dintre HBOS şi Lloyds TSB, afacere încurajată de guvern anul trecut. Cu toate acestea, achiziţia HBOS s-a dovedit a fi un impediment mai mare decât se aştepta Lloyds.

Acum două săptămâni, Lloyds a anunţat că HBOS a înregistrat o pierdere pre-taxă de 10,8 miliarde lire sterline pentru anul trecut.
Antena3.ro

×
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close